Meer dan ‘Zitti e buoni’; verrassende Måneskin-nummers die de moeite waard zijn

Muziek |

Sinds hun grote overwinning op het eurovisiesongfestival in 2021 met de rockhit ‘Zitti e buoni’, valt Måneskin niet meer uit de hitlijsten weg te denken. In afwachting van de release van hun nieuwe album, selecteerde Pickx enkele verrassende nummers die het luisteren waard zijn. Daarnaast maak je kans op een duo-ticket voor Måneskin in Vorst Nationaal dankzij de wedstrijd van Pickx Wonderland!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vent’anni

'Vent’anni' is een krachtige Italiaanse ballad over volwassen worden. Damiano deelt zijn angsten, frustraties en onzekerheden over wat het leven in petto heeft. Hij schreef het nummer in 2020, tijdens een internationale tournee, en vraagt zich luidop af of hij een stempel op de wereld zal drukken. Als een soort grote broer wil hij jongeren advies geven, en dan vooral in de zin: “Je wordt pas iemand als je anders blijft dan de anderen”.

Morirò da Re

'Morirò da Re' is een atypisch Måneskin-nummer. Het is een liefdeslied over iemand die zijn geliefde wil meenemen op zijn donkerste reizen omdat hij niet zonder haar kan. 'Morirò da Re' (sterven als een koning) is het laatste nummer van hun debuutalbum in 2018 en werd uitgebracht nadat de groep de tweede plek behaalde in de Italiaanse versie van X-factor.

Coraline

'Coraline' is het tweede nummer op het album ‘Teatro d’ira: vol. I’ en volgt de grote hit ‘Zitti e Buoni’ op. Coraline is eenvoudiger, wat minder extravagant en geeft een intieme kijk in de emoties van zanger Damiano. Het is een rock ballad, net als 'Vent’anni', die het verhaal vertelt van een jonge vrouw die op het punt staat haar verstand te verliezen en het ongeluk van anderen het hare maakt. Het nummer begint met een enkele gitaar, maar evolueert dan op theatrale wijze naar een post-grunge sound. 'Coraline' is van begin tot einde een betoverende power ballad. 

Vengo Dalla Luna

'Vengo Dalla Luna' (ik kom van de maan) is een cover van de Italiaanse rapper Caparezza. Het nummer levert openlijk kritiek op vooroordelen tegen buitenlanders. Deze versie van het nummer bewijst eens te meer Måneskins vermogen om genres te mengen; het reggaetimbre van Damiano wordt perfect met heavy-metal intermezzo’s gecombineerd. Måneskin weet als geen ander verschillende genres op te schudden en te combineren, met unieke nummers als gevolg.

Are You Ready

Dit is misschien wel het gekste voorbeeld van de genrevermenging die Måneskin zo typeert. Damiano’s reggaeton-achtige flow wordt gecombineerd met een pompende techno soundtrack. Velen gingen Måneskin voor in de poging om zulke nummers te creëren, maar nooit met dergelijk resultaat. Are you ready is een van de twaalf nummers op de debuutplaat van Måneskin. Het album is een soort verzameling van verschillende stijlen. Het is duidelijk dat de band nog hard op zoek was naar hun sound, maar tegelijk bewezen ze zo dat ze verschillende genres aankunnen.

Maak dankzij Pickx Wonderland vanaf december kans op duo-tickets voor Måneskin in Vorst Nationaal! Ontdek het via deze link en doe mee aan de wedstrijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top