Schorsingen en gele dreiging CPL (speeldag 13): alle profclubs hebben spelers in de gevarenzone

Sport | Behoudens extra rode kaarten in de 1/16e finales van de Croky Cup zit er komend weekend maar één speler op de strafbank in de Challenger Pro League. Al moet ook Barreto (RWDM) nog steeds vrezen voor een sanctie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De middenvelder van RWDM riskeert een schorsing van vijf speeldagen omdat hij zich na zijn rode kaart tegen SK Beveren "fysiek agressief" gedragen had tegenover ref Simonini. De uitspraak van die zaak wordt eerstdaags verwacht. Tot die uitspraak mag Barreto wel gewoon meevoetballen. Dus de kans bestaat dat hij er wel gewoon bij is tegen Lommel SK.

Wie zeker niet zal spelen in Simon Paulet. De middenvelder van RE Virton kreeg vorig weekend zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geelgeschorst.

Daarnaast heeft elke profploeg inmiddels minstens één speler in de gevarenzone. Bij RWDM is dat dus Barreto door zijn potentiële schorsing; bij de andere profteams gaat het om Andi Koshi en Léo Seydoux (Beerschot), Joachim Van Damme (SK Beveren), Brent Laes (Lierse), Robin Henkens (Lommel SK), Jonas Vinck (RE Virton), Lennard Hens (Dender EH) en Teo Quintero (SK Deinze). Bij de beloftenteams staat er nog niemand op vier gele kaarten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top