Het contract van bondscoach Roberto Martinez verlengen voor het WK: een goede of slechte keuze?

Sport |

De Belgische voetbalbond zou graag nog voor de start van het WK werk maken van het tijdperk na Qatar en de man die de selectie zal leiden. Eerste keuze is huidig bondscoach Roberto Martinez, voor wie een nieuw contract klaarligt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 31 december 2022 loopt de huidige overeenkomst met Martinez af als selectieheer van de Rode Duivels. Als sommigen dachten dat er verandering zou komen aan het hoofd van de nationale ploeg in 2023, zal dat volgens Het Nieuwsblad niet het geval zijn. De bond zou ondertussen reeds onderhandelingen opgestart zijn met de Spanjaard voor de verlenging van zijn verbintenis.

Continuïteit

Als de deal in de komende dagen beklonken wordt, kan onze delegatie met een gerust gemoed afzakken naar het Midden-Oosten wat de toekomst betreft. Wat minder druk kan alleen maar gunstig zijn bij aanvang van het WK, dat zonder twijfel het laatste kunststukje wordt van deze gouden generatie.

Het zou verder een signaal van vertrouwen uitzenden naar Martinez die, ondanks het uitblijven van een groot succes, het Belgische voetbal heeft gerevolutioneerd. “Wat de buitenwereld niet ziet, is de kolossale arbeid die hij op dagelijkse basis levert. En dan heb ik het niet alleen over de Rode Duivels, maar ook over de toekomst van het Belgische voetbal. Hij heeft een goede langetermijnvisie”, aldus Peter Bossaert, CEO van de Belgische voetbalbond.

Zo integreert Martinez al enkele jaren jonge talenten in de kern om ze alvast voor te bereiden op het afscheid van hun voorgangers.

Verminderde prestatiedruk

De reden waarom de bond er zo op gebrand is om door te gaan met Martinez, is om hem achter de hand te houden in het geval België het goed doet in Qatar. Sinds zijn komst in 2016 wordt hij genoemd in het buitenland, meer bepaald in de Premier League en Spanje. Martinez heeft zijn toekomst echter altijd gekoppeld aan de resultaten op dit WK.

Als de verlenging ervoor beklonken wordt, is hij enigszins verlost van de prestatiedruk, wat niet noodzakelijk een goede zaak is. Wat als het noodlot toeslaat? Een nieuwe mislukking zou een voorzetting van het bondscoachschap moeilijk rechtvaardigen…

Volg de persconferentie van Roberto Martinez en de bekendmaking van de WK-selectie op donderdag 10 november vanaf 12u via stream op Pickx.be of via tv op de zender Pickx Live.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top