En wat als de wedergeboorte van Juventus tot stand komt via Fabio Miretti?

Serie A |

Hoewel Juventus de groepsfase van de UEFA Champions League niet overleefde, vergaat het de Italiaanse recordkampioen iets beter in de Serie A nadat het de top 5 binnensloop. De Oude Dame richt zich ondertussen volop op de toekomst door vertrouwen te geven aan jeugdproduct Fabio Miretti.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen maandagavond vond in Turijn de ceremonie voor de Golden Boy plaats. De prijs van de Best Italian Golden Boy werd in de wacht gesleept door de 19-jarige Fabio Miretti, die uitkomt voor Juventus. De middenvelder vergaart steeds meer minuten in het elftal van Massimiliano Allegri en lijkt in Turijn een gok op de toekomst te zullen worden.

Kevin De Bruyne als rolmodel

Miretti vervoegde de Juventus-gelederen in 2011 en klom stelselmatig op. Uiteindelijk maakte hij in december 2021 zijn debuut in de hoofdmacht in de laatste groepswedstrijd van de Champions League. Enkele maanden later veroverde hij in mei zijn eerste basisplaats. Die leverde hem zelfs een eerste selectie op voor de Italiaanse nationale ploeg.

Bij de inontvangstname van zijn trofee maandag stak de beloftevolle Italiaan zijn bewondering voor een zekere Kevin De Bruyne niet onder stoelen of banken. “Ik kijk vooral naar de Premier League, met De Bruyne als referentie. Het is een buitengewone speler waarvan ik zoveel mogelijk probeer te stelen door hem op tv te bekijken”, deed hij uit de doeken.

In afwachting van een doelpunt

Claudio Marchisio, gewezen boegbeeld van Juventus die de ceremonie per videoconferentie bijwoonde, is een grote fan van Miretti. “Hij speelt veel hoger dan ik en heeft bewegingen die me aan Pavel Nedved doen denken. Je zal zien dat hij het zal maken. Het is een talent dat moet worden erkend en kansen moet krijgen. Het is evenwel makkelijker wanneer alles voor de wind gaat.”

Ook Marchisio vormt een inspiratiebron voor Miretti: “Voor mij betekenen zijn lovende woorden een hele eer. Hij is altijd een schoolvoorbeeld geweest. Ik zou zijn neus voor doelpunten willen erven”, glimlachte de jonge snaak. “Scoren is een doel en een punt waar nog veel progressie te boeken valt.”

Het programma van de 15e speeldag van de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 12 november

Zondag 13 november

Volg het beste van de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top