De Croo: "De beste manier om deze crisis door te komen is de handen in mekaar slaan"

Nieuws | De beste manier om deze crisis door te komen is de handen in mekaar te slaan, niet de tegenstellingen nog aan te wakkeren. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open VLD) aan Belga naar aanleiding van de nationale actie- en stakingsdag woensdag. De premier wijst op de maatregelen die de federale regering al genomen heeft, maar beseft dat die niet alle problemen oplossen. "Het eerlijke verhaal is dat geen enkele overheid vandaag in staat is om de volledige pijn van deze crisis weg te nemen."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Heel wat mensen kampen vandaag met financiële onzekerheid en hebben daarom grote zorgen. Dat is ook de reden waarom de regering een hele reeks uitzonderlijke maatregelen heeft genomen", zegt premier De Croo. Hij wijst onder meer op de tussenkomst tot 1.000 euro in de energiefacturen deze winter en op het uitgebreid sociaal energietarief voor een miljoen gezinnen. "Al beseffen we ook dat dit niet alle problemen oplost. Het eerlijke verhaal is dat geen enkele overheid vandaag in staat is om de volledige pijn van deze crisis weg te nemen."

De premier heeft het woensdag ook over het systeem van de automatische loonindex. "Een uniek systeem. In bijna geen enkel ander land ter wereld zijn mensen zo goed beschermd tegen koopkrachtverlies door inflatie. Die indexverhogingen worden betaald door de overheid en door onze bedrijven, voor wie dit een zeer grote inspanning is."

De eerste minister pleit er dan ook voor om de handen in mekaar te slaan en niet de tegenstellingen nog aan te wakkeren. "Het is in die geest dat de regering zal blijven werken, met oog voor het zo goed mogelijk beschermen van de koopkracht van mensen, maar tegelijk ook met grote aandacht voor de concurrentiekracht van onze bedrijven."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top