Barcelona klopt Osasuna, ondanks rood voor Lewandowski en afscheidnemende Piqué

La Liga | FC Barcelona heeft dinsdag een 1-2 zege geboekt bij Osasuna op de 14e speeldag in La Liga. Bij de Catalanen werd topschutter Robert Lewandowski in de 31e minuut uitgesloten. Ook Gerard Piqué kreeg in zijn laatste partij rood als wisselspeler.

Door Belga

Deel dit nieuws

David Garcia opende in de zesde minuut de score voor de thuisploeg. Robert Lewandowski mocht iets voorbij het halfuur gaan douchen na een tweede gele kaart, waardoor de Catalanen met tien man moesten voortspelen.

Tijdens de rust kreeg ook Gerard Piqué, die op de bank zat in zijn laatste wedstrijd, een rode kaart. De verdediger werd gesanctioneerd vanwege protest aan het adres van scheidsrechter Jesus Gil Manzano. Hij kon zo niet meer invallen. Zaterdag nam de 35-jarige Piqué als basisspeler afscheid van een vol Camp Nou tegen Almeria (2-0). Vorige week kondigde hij verrassend zijn plotse afscheid van het voetbal aan.

Drie minuten ver in de tweede helft hing Pedri de bordjes in evenwicht. Osasuna wist niet van de manmeersituatie te profiteren, integendeel. In de 86e minuut glipte Raphinha door de buitenspelval, mooi weggestuurd door De Jong. Met een listige kopbal verraste de Braziliaan Osasuna-doelman Fernandez.

Met 37 punten staat Barcelona aan de leiding in La Liga. Real Madrid volgt op vijf punten. De Koninklijke speelt donderdag gastheer voor Cadiz.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top