Lukebakio scoort opnieuw voor Hertha Berlijn, dat verliest van Stuttgart

Bundesliga | Hertha Berlijn heeft dinsdagavond op de veertiende speeldag van de Bundesliga op bezoek bij Stuttgart in extremis een 2-1 nederlaag geslikt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Serhou Guirassy (3.) brak de ban voor de thuisploeg, Dodi Lukebakio (19.) stelde orde op zaken voor de hoofdstedelingen. Het was alweer de zevende competitietreffer voor Lukebakio, die aast op een plaatsje in de 26-koppige WK-selectie van Roberto Martinez. Het veelbelovende begin kreeg pas in de 98e minuut een vervolg met de winning goal van Kostas Mavrapanos.

Bayern München veegde gelijktijdig de vloer aan met Werder Bremen: 6-1. Serge Gnabry liet een hattrick optekenen. Een smet op de klinkende overwinning was het uitvallen van Sadio Mané na zo'n 20 minuten, 12 dagen voor de start van het WK in Qatar. De Senegalese speler tastte naar de knie en werd vervangen door Leroy Sané.

Bayern verstevigt zijn leidersplaats in de Duitse eerste klasse met 31 punten. Hertha zakt naar de zestiende plaats met 11 punten en verkeert daarmee in degradatiegevaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top