Wolfsburg verslaat Dortmund met 2-0

Bundesliga | Wolfsburg heeft dinsdagavond op de veertiende speeldag van de Bundesliga het duel met Borussia Dortmund mede dankzij een vroege treffer in zijn voordeel beslist: 2-0. Het was de eerste keer sinds mei 2015 dat Wolfsburg een competitieduel kon winnen van Dortmund.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Wolven kwamen al vroeg in de partij op voorsprong tegen de Borussen: de Nederlander Mickey van de Ven (6.) knikte een hoekschop na deviatie van Sebastiaan Bornauw, zijn partner centraal achterin, aan de tweede paal in doel. Nadien vielen er voldoende doelrijpe kansen aan beide kanten, maar invaller Lukas Nmecha (91., ex-Anderlecht) kon pas bij het ingaan van de blessuretijd voor de verlossende tweede goal zorgen.

Koen Casteels en Bornauw, die de wedstrijd volmaakten, mogen op die manier een clean sheet bijschrijven. Thorgan Hazard kwam zo'n 20 minuten voor tijd van de bank aan de overzijde. Thomas Meunier ligt op zijn beurt nog steeds in de lappenmand.

Dortmund laat door de nederlaag na om koploper Bayern München (28 ptn) voorlopig bij te benen in de tussenstand van de Duitse eerste klasse en blijft hangen op de vierde plaats met 25 punten. Wolfsburg, dat nu al zeven opeenvolgende matchen niet meer verloor in competitieverband, springt naar de achtste plaats met 20 punten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top