Rode Duivels doen laatste voorbereidingen voor het WK tegen Egypte

Sport | De Rode Duivels vliegen weldra naar Koeweit om het op 18 november omstreeks 16u op te nemen tegen Egypte, dat op plaats 39 staat in de wereldranglijst. Voor onze landgenoten is het de enige voorbereidingswedstrijd voor het WK dat een week later in Qatar van start gaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het WK nadert met rasse schreden. Maandag 14 november blazen de Rode Duivels voor het eerst sinds september verzamelen in Tubeke. De ploeg was voor het laatst samen tijdens de laatste twee wedstrijden in de Nations League. Op dinsdag 15 november nemen ze het vliegtuig naar Qatar met tussenstop in Koeweit. Daar spelen ze vrijdag hun enige voorbereidingswedstrijd tegen Egypte voor de start van het WK 2022. De wedstrijd begint om 18u plaatselijke tijd (16u Belgische tijd) in het Jaber Stadion in Koeweit City en is de laatste kans voor de ploeg van Roberto Martinez om de tactiek verder te verfijnen. 

“We krijgen de kans om ons specifiek op dit grote toernooi voor te bereiden door de tijd die we hebben optimaal te benutten”, vertelde de bondscoach in september. “In dat opzicht is het belangrijk om tegen een Afrikaanse tegenstander in het Midden-Oosten te spelen. Daardoor kunnen we ons heel precies voorbereiden.” Het is niet de eerste keer dat België tegen Egypte speelt als voorbereiding op een WK. Vier jaar geleden wonnen de Duivels met 3-0 van de Farao's in het Koning Boudewijnstadion, enkele dagen voor het WK in Rusland.

Egypte zonder Salah

De coach van Egypte, Rui Vitoria, heeft tot grote verrassing Liverpoolspeler Mohamed Salah thuis gelaten. De Portugese trainer wilde alleen spelers uit eigen land inzetten tegen België. Egypte, de tweede beste ploeg van Afrika, slaagde er een paar maanden geleden niet in zich te kwalificeren voor het WK na twee wedstrijden tegen Senegal.

Na de wedstrijd zal de Belgische ploeg terugkeren naar Doha, waar de spelers verblijven in het Hilton Salwa Beach, hun thuisbasis tijdens het WK. De eerste groepswedstrijd van België tegen Canada (FIFA 41) wordt gespeeld op woensdag 23 november (20u Belgische tijd). De Duivels staan op zondag 27 november (14u) tegenover Marokko (FIFA 22) en op donderdag 1 december (16u) tegenover Kroatië (FIFA 12).

Volg de vriendschappelijke wedstrijd tussen de Rode Duivels en Egypte aanstaande vrijdag 18 november vanaf 15u30 op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top