Wie zijn de nieuwe gezichten in het vijfde seizoen van ‘The Crown’?

Series | Vanaf vandaag kan je op Netflix naar het vijfde seizoen van ‘The Crown’ kijken. De makers van deze topserie focussen zich dit seizoen op het huwelijk van wijlen prinses Diana en (toen nog kroonprins) Charles. Er wordt een nieuw hoofdstuk aangesneden uit de geschiedenis van de Britse koninklijke familie en daar horen ook nieuwe schermgezichten bij. Welke dat zijn, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Imelda Staunton als Queen Elizabeth II

In ‘The Crown’ volgen we het wel en wee van de Britse koninklijke familie en dat door de ogen van wijlen koningin Elizabeth II. De vorstin, die begin september kwam te overlijden, werd in de eerste twee seizoenen gespeeld door de Britse actrice Claire Foy, om de twee seizoenen daarna door actrice Olivia Colman vertolkt te worden. Dit seizoen zal Britse actrice Imelda Staunton in de huid kruipen van Elisabeth II.

Staunton is een bekend gezicht uit de filmwereld. Ze speelde in 2004 nog de hoofdrol in de dramafilm ‘Vera Drake’ waarvoor ze heel wat prijzen won en was ook te zien in meerdere 'Harry Potter'-films als Dolores Umbridge, een vervelende bureaucrate van het ministerie voor tovenarij. Ze speelde ook mee in films zoals ‘Downton Abbey’, ‘Pride’ en de serie ‘Return to Cranford’. In dit vijfde seizoen van ‘The Crown’ zal Staunton een getormenteerde koningin Elizabeth II spelen die ziet hoe het huwelijk van haar zoon Charles met prinses Diana uit elkaar dreigt te spatten terwijl er op dat moment ook grote politieke omwentelingen in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden.

Jonathan Pryce speelt prins Philip, de hertog van Edinburgh

Staunton heeft tijdens de opnames van het vijfde seizoen van ‘The Crown' vaak op de set gestaan met Jonathan Pryce, de Britse acteur die dit seizoen in de huid is gekropen van prins Philip, de overleden man van Elizabeth II en de voormalige hertog van Edinburgh. Pryce draait al jaren mee in de filmwereld en brak voor het eerst door met de film ‘Brazil’ uit 1985. Hij is ook bekend om zijn rollen in de ‘Pirates of the Caribbean’-films, zijn acteerprestatie in ‘The Two Popes’, ‘Tomorrow Never Dies’ en zelfs ‘Game of Thrones’.

In ‘The Crown’ zal Pryce een empathische prins Philip proberen neer te zetten, die zijn vrouw door dik en dun steunt. Philip zal bovendien ook de verzoener proberen te zijn tussen Charles en Diana. We zien ook hoe Philip toenadering zoekt tot Lady Romsey (Natascha McElhone). Die staat de man met raad en daad bij om zijn familie doorheen de woelige periodes te helpen.

Dominic West als Charles, de prins van Wales

De Engelse acteur Dominic West heeft dan weer de eer gekregen om in de huid van Charles te kruipen. West is zeker niet aan zijn proefstuk toe want hij speelde eerder al mee in de hitseries ‘The Affair’, 'The Wire, ‘Pride’ en ‘Appropriate Adult’. Voor zijn bijdrage aan deze laatste serie, heeft de man zelfs een BAFTA Award ontvangen. In 2006 speelde West mee in ‘300’, om daarna nog enkele leuke rollen te spelen in films zoals ‘John Carter’(2012), ‘Tomb Raider’ (2018) en ‘Colette’ (2018).

Hij kreeg van de regisseurs van ‘The Crown’ de aartsmoeilijke opgave om de jonge prins Charles tot leven te wekken: een man die zijn huwelijk ziet stranden, een affaire onderhoudt met Camilla Parker Bowles (Olivia Williams) en de monarchie daarmee in een slecht daglicht heeft gebracht. In de eerste seizoenen van ‘The Crown’ werd Charles gespeeld door de Britse acteurs Billy Jenkins en Julian Baring. Vanaf het derde seizoen was het de beurt aan Josh O'Connor.

Elizabeth Debicki als prinses Diana

Diana Spencer, de eerste vrouw van Charles, wordt gespeeld door de Australische actrice Elizabeth Debicki. Debicki is nog geen grote naam in Hollywood, maar heeft toch al in ‘The Great Gatsby’ (2013), ‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ (2017), ‘Widows’ (2018) en ‘Tenet’ (2020) meegespeeld. In het vijfde seizoen van ‘The Crown’ zal ze een prinses spelen die in een mediastorm verzeild is geraakt, haar huwelijk ziet falen en op zoek is naar de liefde. Maar ook een vrouw die tragisch om het leven zal komen. De makers van de serie hebben er alles aan gedaan om Debicki zo goed mogelijk op prinses Diana te laten lijken en wat ons betreft is dat ook gelukt!

Ontdek ‘The Crown’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top