De Canadezen van Club Brugge willen zich nog een keer tonen voor het WK

Jupiler Pro League | Tajon Buchanan en Cyle Larin komen dit weekend voor het laatst in actie voor Club Brugge vooraleer ze naar het WK verkassen. Daar zullen ze met Canada proberen de wereld te verrassen, met onder meer een partij tegen België.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Jupiler Pro League staat de laatste speeldag voor de WK-break op het programma. Bij Club Brugge bereiden de Canadezen Tajon Buchanan en Cyle Larin zich stilaan voor op hun treffen met de Rode Duivels. Club Brugge neemt het zondag om 13u30 op tegen Royal Antwerp FC.

Blauw-zwart staat op een teleurstellende vierde plaats en moet de match tegen Antwerp eigenlijk winnen. KRC Genk staat immers al elf punten voor op Club Brugge. Antwerp kent ook een vormdip en zij moeten ook punten rapen in het Jan Breydelstadion. Carl Hoefkens zal ongetwijfeld op de ingevingen rekenen van Tajon Buchanan. De flankaanvaller zal zich graag nog een keer willen tonen en met een goed gevoel naar het WK trekken. Ploegmaat Cyle Larin hoopt ook nog een keer te schitteren, maar in tegenstelling tot Buchanan is hij geen basispion bij Club. Canada opent het WK met een wedstrijd tegen België.

Buchanan maakt indruk

Club Brugge haalde Tajon Buchanan in januari naar België en hij toonde zich al snel in de Jupiler Pro League. Met zijn dribbels en technisch vermogen liet hij meteen zien dat hij een potentiële smaakmaker was voor Club. Het huidige seizoen begon met wat vertraging, aangezien Buchanan eerst een aantal weken buiten strijd was met een spierblessure.

De Canadese international scoorde nadien meteen tegen KV Mechelen. De weken daarna was Buchanan een belangrijke schakel in het geheel van Hoefkens, plus hij liet zich ook opmerken in de Champions League. Buchanan, die op defensief vlak veel discipline aan de dag legt, trekt alvast met vertrouwen naar het WK. Met 1 goal en 2 assists in 11 matchen kunnen de statistieken beter, maar in het systeem van Hoefkens moet hij ook zeer veel defensief werk opknappen.

Larin kent meer problemen

Cyle Larin kent minder plezier in Brugge. De spits streek afgelopen zomer neer in het Venetië van het Noorden. Hij mocht nog maar een keer in de basis starten, waar hij meteen uitpakte met een doelpunt. Hoefkens gebruikt hem vooral als invaller, maar de laatste weken kwam hij steeds minder aan de bak. De balans is met 1 goal in 227 minuten (in 11 optredens) niet goed.

Larin zal dus niet met een tank vol vertrouwen naar het WK afreizen. Hij is in de aanval bij Club Brugge ondertussen al vijfde keuze na Ferran Jutgla, Kamal Sowah, Noa Lang en Roman Yaremchuk. Tegen Antwerp hoopt hij nog eens minuten te mogen maken in de competitie. Zo hoopt de ex-spits van Zulte Waregem dan toch nog met vertrouwen naar het WK te trekken.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag om 13u30 de topper tussen Club Brugge en Royal Antwerp FC, het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top