Real Madrid slikt eerste competitienederlaag tegen Rayo Vallecano

La Liga | Real Madrid heeft maandag op bezoek bij Rayo Vallecano een 3-2 nederlaag geleden op de dertiende speeldag in La Liga. De Koninklijke verzuimt zo over FC Barcelona opnieuw naar de leiding te springen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Santi Comesana klopte Thibaut Courtois al na vijf minuten met een trap in de rechterbenedenhoek. Luka Modric (37'), vanaf de strafschopstip, en Eder Militao (41'), met een rake kopbal na een hoekschop, stelden nadien orde op zaken voor Real. Maar nog voor de rust hing Alvaro Garcia (44') met een kanonschot de bordjes in evenwicht.

Andoni Iraola, de coach van de thuisploeg, werd in de 62e minuut uitgesloten vanwege protest. Even later kreeg Rayo Vallecano een strafschop. Courtois stopte de elfmeter van Oscar Trejo, maar de Rode Duivel was te snel van zijn doellijn vertrokken. Bij zijn tweede poging trof Trejo wel raak (67'). Ondanks een slotoffensief kon Real Madrid een eerste competitienederlaag dit seizoen niet afwenden.

Eden Hazard, die vorige week een training oversloeg vanwege overbelasting, kwam andermaal niet van de bank af in de derby. Zijn laatste speelminuten in La Liga dateren van 11 september tegen Mallorca.

Met 32 punten volgt Real Madrid op twee punten van FC Barcelona, dat UD Almeria zaterdag met 2-0 versloeg. Rayo Vallecano stijgt met 21 punten naar de achtste stek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top