FC Barcelona en Man United treffen elkaar om plaats in achtste finales van de Europa League

UEFA Europa League | FC Barcelona en Manchester United staan tegenover elkaar in de play-offs voor deelname aan de achtste finales van de Europa League. De voetbalgrootmachten werden vandaag bij de loting in het Zwitserse Nyon aan elkaar gekoppeld.

Door Belga

Deel dit nieuws

Barça eindigde in zijn poule van de Champions League derde na Bayern München en Inter Milaan en werd daardoor verwezen naar de Europa League. Man United werd in de poulefase van de Europa League tweede achter Real Sociedad. Het wordt voor de fans uitkijken naar een duel tussen wereldspitsen Robert Lewandowski (Barça) en Cristiano Ronaldo (ManU). De Catalanen spelen eerst thuis. 

Jérémy Doku en Arthur Theate treffen met het Franse Rennes het Oekraïense Shakhtar Donetsk. Het AS Monaco van coach Philippe Clement werd gekoppeld aan het Duitse Bayer Leverkusen. PSV, met Yorbe Vertessen en Johan Bakayoko in de kern, moet de wei in tegen het Spaanse Sevilla. De andere Nederlandse club, Ajax, werd gekoppeld aan het Duitse Union Berlin, tweede in zijn poule achter Union.

Het AS Roma van coach José Mourinho kruist de degens met het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Juventus moet voorbij het Franse Nantes.

Belgisch vicekampioen Union hoeft als groepswinnaar geen tussenronde te spelen. Dante Vanzeir en co kennen hun tegenstander in de achtste finales op 24 februari wanneer er opnieuw wordt geloot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top