Thomas Detry wordt vijftiende in Mexico, Russell Henley triomfeert

Sport | Met een slotronde van 69 slagen is Thomas Detry op een gedeelde vijftiende plaats geëindigd op het World Wide Technology Championship (PGA Tour/8,2 miljoen dollar), dat werd betwist op de El Camaleon golfbaan in het Mexicaanse Playa del Carmen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Detry, die dag drie afsloot op een gedeelde zevende plaats, moest op de tweede hole een strafslag noteren. De 29-jarige Detry, die de voorbije weken een aantal sterke prestaties neerzette, putte vervolgens birdies weg op de vier, zes, elf en dertien, waarmee hij op een plaats in de top 10 leek af te stevenen. Op de zestiende hole zag de Brusselaar de bal echter in de greenside bunker verdwijnen, wat resulteerde in een bogey en een vijftiende plaats.

In de eindstand telde Detry acht slagen meer dan de Amerikaan Russell Henley, die zich de beste toonde. Met een totaalscore van 261 slagen, 23 onder par, was hij goed voor een evenaring van het toernooirecord. Henley liet zijn landgenoot Brian Harman met vier slagen achter zich. Voor Henley is het ondertussen zijn vierde PGA Tour-overwinning.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top