Charleroi klopt Bergen en komt voorlopig aan de leiding, nieuwe nederlaag voor Antwerp

Basketbal | In het Belgisch luik van de BNXT League stonden zondag drie wedstrijden op het programma. Charleroi en Oostende wonnen hun uitduels. Aalst pakte thuis de zege tegen Antwerp na een thriller.

Door Belga

Deel dit nieuws

Spirou Charleroi kende weinig moeite in de Henegouwse derby tegen Bergen: 66-102. Charleroi domineerde van begin tot einde en had bij de rust al een ruime voorsprong beet (26-51). Nathan Kuta (21 ptn, 6 rebounds) en Jhivvan Jackson (20 ptn, 3 steals) stegen boven de rest uit. Charleroi neemt voorlopig de leiding in het klassement.

Oostende kreeg weinig tegenstand van Brussels. De landskampioen won met 84-115 en ook daar lag de wedstrijd al in een beslissende plooi bij de rust (32-67). Coach Dario Gjergja kon zijn ploeg laten roteren, niemand hoefde meer dan 25 minuten te maken. Zeven spelers maakten 10 punten of meer.

Aalst speelde wel een spannend duel tegen Antwerp: 78-76. Na drie quarters stond het 51-62 in het voordeel van de bezoekers. Okapi lukten een 27-14 in de laatste tien minuten, de Oost-Vlamingen konden zo de Giants helemaal op het einde uittellen.

In de stand heeft Charleroi tien punten uit zes wedstrijden. Oostende en Limburg hebben er negen, met een wedstrijd minder gespeeld. Aalst heeft ook negen punten, maar heeft wel al zes wedstrijden gespeeld. Mechelen en Bergen hebben acht punten uit vijf wedstrijden. Leuven (vijf wedstrijden) en Brussels (zes wedstrijden) hebben zeven punten. Luik heeft zes punten uit vijf wedstrijden. Antwerp is laatste met vijf punten. Het kon in de competitie nog maar één van zijn vier wedstrijden winnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top