Team Antwerp 3x3 verliest finale van Super Quest in Neom

Basketbal | Team Antwerp heeft in het Saoedische Neom de finale verloren van het Super Quest 3x3 baskettoernooi. Antwerp, vierde in het klassement van de World Tour en tweede reekshoofd, ging met 21-17 onderuit tegen het Letse Riga, de derde van de wereld en eerste reekshoofd. De Letten namen met het team deel dat vorig jaar in Tokio olympisch kampioen werd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Thibaut Vervoort, Rafael Bogaerts, Bryan De Valck en Dennis Donkor eindigden als eerste in groep B na zeges tegen het Saoedische Al Shatee (22-9) en het Amerikaanse New York Harlem (17-15). 

In de kwartfinale won Antwerp van het Saoedische Djeddah met 21-15. Het Poolse Warschau had evenmin een verhaal tegen Vervoort en co.: 16-10.

Neom, dat kandidaat is voor de organisatie van de Aziatische Winterspelen in 2029, organiseerde het vierde en laatste Super Quest-toernooi van het seizoen. Op het internationaal invitatietoernooi konden twee teams zich kwalificeren voor de World Tour Masters. Aangezien Antwerp al geplaatst was voor de Masters in Hong Kong (26-27 november), mag het Mongoolse Ulanbaatar als derde van het toernooi in Neom samen met Riga zich opmaken voor de Masters.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top