Beverse blitzstart lijkt vaste prik te worden op oninneembare Freethiel

Sport | SK Beveren won zaterdagavond met het kleinste verschil (én heel wat moeite) van Club NXT. De competitieleider had genoeg aan een vroege goal van aanvoerder Kevin Hoggas om de drie punten op zak te steken. En zo blijkt er zich stilaan een patroon te vormen op de Freethiel.

Zo won SK Beveren niet alleen de vijf laatste thuisduels; het scoorde in vier van die vijf matchen ook al een goal in het openingskwartier. Tegen SL16 FC (2-1 winst) scoorde Maderner in de 15e minuut weliswaar (maar) de gelijkmaker na een nog vroegere goal van Ohio; maar in de drie andere duels stond de Beverse blitzstart meteen ook garant voor een voorsprong.

Tegen SK Deinze was het ook al Hoggas die al vroeg scoorde (negende minuut) terwijl Barry tegen Jong Genk na nog geen minuut de openingsgoal tegen de touwen werkte. Zaterdag had (alweer) Hoggas amper vier minuten nodig om de 1-0 te scoren tegen Club NXT.

Enkel tegen Lierse hadden de Waaslanders meer tijd nodig om een thuisoverwinning over de streep te trekken. In die match scoorde Ribeiro Costa 'pas' na 25 minuten waarna Beveren nog wel 4x scoorde en Lierse zo helemaal murw sloeg.

Voorlopig blijft Excelsior Virton de enige ploeg die iets kwam rapen op de Freethiel. De Luxemburgers slaagden er op de tweede speeldag in om Beveren op een 2-2 gelijkspel te houden. Maar sindsdien is Beveren dus wel bezig aan een ijzersterke thuisreeks.

Het contrast met vorig seizoen is dan ook groot. Toen verloor Beveren zes van de veertien thuismatchen terwijl het nu na zes thuisduels dus nog geen enkele keer verloor.