Thomas Detry rukt op naar zevende plaats in Mayakoba

Sport | Met een ronde van 64 slagen heeft Thomas Detry zich naar de zevende plaats gegolfd op het World Wide Technology Championship at Mayakoba (PGA Tour/8 miljoen dollar), dat plaatsvindt op de El Camaleon golfbaan in het Mexicaanse Playa del Carmen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Detry, die na een eerste ronde van 70 slagen nog op een gedeelde 76e plaats stond, was met een tweede ronde van 66 slagen naar de 29e plaats geklommen. Op dag drie lukte de nummer 85 op de wereldranglijst een foutloze derde ronde van 64 slagen en dit na zeven birdies. Meteen sloop de 29-jarige Brusselaar in de top 10. Met zijn totaalscore van 200 slagen, dertien onder par en een zevende plaats, telt Detry negen slagen meer dan de Amerikaanse koploper Russell Henley.

De 33-jarige Henley, die al drie keer succesvol was op de Amerikaanse PGA Tour, telt met nog achttien holes te spelen maar liefst zes slagen voorsprong op zijn landgenoten Will Gordon en Patton Kizzire.

De Ier Seamus Power, die zondag het Bermuda Championship op zijn palmares schreef, lukte op de achtste hole, een 138 meter lange par-3, een hole-in-one. Power staat op de vierde plaats en telt zeven slagen meer dan de leider.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top