Paus geeft mis voor 30.000 mensen in Bahrein

Nieuws | Ongeveer 30.000 mensen van 111 nationaliteiten hebben zaterdag een mis van paus Franciscus bijgewoond in het nationaal stadion van de golfstaat Bahrein. Dat zeggen de autoriteiten. De paus is er drie dagen op bezoek.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de namiddag zag de paus jongeren in de hoofdstad Manama. Franciscus gaf de jeugd de boodschap dat ze voor advies beter naar grootouders, ouders of leerkrachten gaan dan naar het internet. "Zoek steeds, nog voor te zoeken op het internet, goede raadgevers in het leven", klonk het.

Voor de start van die ontmoeting werd een tiental mensen kortstondig opgepakt toen ze betoogden voor de vrijlating van gevangengenomen naasten. Dat zegt Sayed Alwadaei, directeur van de in Londen gevestigde ngo Bahrain Institute for Rights and Democracy.

Sinds de opstand van 2011 hebben ngo's en internationale organisaties Bahrein er al herhaaldelijk van beschuldigd politieke dissidenten te onderdrukken, in het bijzonder de sjiitische gemeenschap.

Bahrein wordt bestuurd door een soennitische dynastie. Die zegt geen discriminatie te tolereren en mensenrechten wel degelijk te respecteren.

Bahrein telt volgens het Vaticaan ongeveer 80.000 katholieken, voornamelijk Aziatische arbeiders. Het koninkrijk heeft sinds 2000 formele diplomatieke banden met het Vaticaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top