Red Panthers spoelen negatieve ervaringen met shoot-outs door

Sport | Na een 3-3 gelijkspel tegen Duitsland trokken de Red Panthers vrijdag in hun opener van de vierde editie van de Hockey Pro League in het Argentijnse Mendoza het laken aansluitend naar zich toe in de shoot-outs. Door die 4-3 triomf pakten ze een extra punt.

Door Belga

Deel dit nieuws

In 2013, tijdens het tijdperk Pascal Kina, verloren de Panters na shoot-outs (2-0) van Duitsland in de halve finales van het EK in Boom. De Belgische vrouwen grepen ook naast een ticket voor de Spelen van Rio de Janeiro en Tokio, telkens draaiden cruciale shoot-outs uit op een ontgoocheling. Bondscoach Raoul Ehren, in functie sinds 2021, en zijn assistent Tim White proberen die trend te doorbreken.

"Ons Pro League-seizoen moet ons voorbereiden op het volgende EK in het Duitse Mönchengladbach in augustus 2023, waar we ons kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs", aldus doelvrouw Elodie Picard, die zes keer Elena Sotgiu na de reguliere speeltijd kwam aflossen in de shoot-outs. "Het is met de Spelen in gedachten dat we nu met één keeper spelen in plaats van elk kwart af te wisselen zoals voorheen."

De Panthers zijn tevreden met het resultaat dat ze behaalden tegen de nummer vijf van de wereld, zonder Stephanie Vandenborre en Alix Gerniers, al is er nog werk aan de winkel. "Ons spel bleef erg ongestructureerd tot het laatste kwart. We hadden veel moeite om druk te zetten, wat onze kracht is. We moeten beter leren communiceren, ook al hebben we nieuwe spelers in de kern," zei Picard, die zondagavond waarschijnlijk Sotgiu tussen de palen zal vervangen tegen regerend olympisch kampioen Argentinië (FIH-2).

De Panthers staan daarna maandag tegenover Duitsland (23u30 Belgische tijd) en sluiten woensdag (23u30 Belgische tijd) het eerste blok Pro League-wedstrijden af tegen thuisland Argentinië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top