Nina Derwael pakt brons aan brug met ongelijke leggers op WK

Sport | Nina Derwael (22) is er vandaag niet in geslaagd zich voor de derde keer in haar carrière tot wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers te kronen. Ze pakte brons op het WK turnen in Liverpool.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een week geleden vierde Derwael na een lange pauze haar rentree met 14.700 punten aan de brug met ongelijke leggers. De regerende olympisch kampioene plaatste zich zo als tweede voor de finale, enkel de Chinese Luo Rui (14.900) deed beter. 

In de finale kreeg Derwael dezelfde score als in de kwalificaties achter haar naam. Wei Xiaoyuan uit China deed met 14.966 echter beter en verlengde zo haar wereldtitel. Het zilver was voor de Amerikaanse Shilese Jones (14.766). Luo Rui raakte met haar voet de legger en moest tevreden zijn met de zesde stek (13.800).

Derwael behaalde in 2018 in Doha en in 2019 in Stuttgart de wereldtitel aan de brug met ongelijke leggers. In Montreal in 2017 veroverde de Limburgse al eens brons. Ze heeft verder twee Europese titels op haar palmares. 

In Liverpool beperkte Derwael zich tot de brug en de balk. Op dat laatste toestel kwam ze na een val niet verder dan 12.566 punten. 

Eerder op de dag eindigde Lisa Vaelen (18) op de zesde plaats in de sprongfinale.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top