China houdt vast aan zerocovidbeleid

Nieuws | Het Chinese regime houdt "onwrikbaar" vast aan het zerocovidbeleid dat het al sinds de begindagen van de pandemie hanteert. Dat heeft de woordvoerder van de nationale gezondheidscommissie NHC Mi Feng verklaard.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het zerocovidbeleid vertaalt zich in de lockdown van hele wijken en zelfs steden bij het vaststellen van coronabesmettingen. Er zijn ook nog steeds regelmatige verplichte PCR-tests voor inwoners en een verplichte quarantaineperiode voor wie uit het buitenland komt. 

De strenge Chinese aanpak zorgde de afgelopen jaren voor problemen met de wereldwijde aanleveringsketens van allerhande goederen. Maar de aanpak blijft voorlopig van kracht, verklaarde de woordvoerder van de nationale gezondheidscommissie. 

"China wordt nog steeds geconfronteerd met de dubbele dreiging van geïmporteerde infecties en de verspreiding van nationale epidemieën", klonk het zaterdag tijdens een persconferentie. Volgens woordvoerder Mi Feng is de situatie nu zelfs "somberder en complexer dan ooit". 

China registreerde zaterdag 3.689 nieuwe coronagevallen, het merendeel asymptomatisch. Dat aantal is met meer dan de helft gestegen sinds woensdag, toen er 2.000 mensen positief testten. 

Het aantal inwoners in quarantaine zit op het hoogste niveau sinds de metropool Shanghai vorige lente in lockdown ging. In meer dan 50 steden zijn infectiehaarden actief.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top