Welke 26 spelers selecteert Roberto Martinez voor het WK?

Sport | Op 10 november maakt bondscoach Roberto Martinez zijn WK-selectie bekend. Hij zal 26 spelers oproepen. Wat mogen we verwachten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Roberto Martinez liet al verstaan dat er geen nieuwe spelers bij de selectie zullen gehaald worden. Daardoor komen jongens als Bryan Heynen en Nicolas Raskin niet in beeld.

Zeno Debast en Wout Faes

In doel is het zeer duidelijk. Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Koen Casteels gaan mee naar Qatar. In de defensie zijn er wel nog meer vraagtekens. Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Arthur Theate zijn zekerheden. Wellicht zullen ook Dedryck Boyata en Jason Denayer bij de kern zitten. Maar wie gaat er nog mee? Zeno Debast en Wout Faes zijn opties. Leander Dendoncker is wellicht ook zeker van zijn WK-ticket, aangezien hij achteraan en op het middenveld uit de voeten kan.

Op de flanken zijn jongens als Timothy Castagne, Yannick Carrasco, Thomas Meunier en Thorgan Hazard ook altijd bij de selectie. Het grootste vraagteken is Alexis Saelemaekers. Hij verdween wat uit beeld bij de nationale ploeg en zijn blessure bij AC Milan kwam op een ongelegen moment. Centraal op het middenveld kunnen we ook een vinkje zetten achter de namen van Axel Witsel, Youri Tielemans, Hans Vanaken, Kevin De Bruyne en Amadou Onana. Spelers als Dennis Praet en Sambi Lokonga lijken uit de boot te vallen, maar Roméo Lavia mag wel dromen van een selectie. Martinez was onlangs nog zeer enthousiast over hem.

Wat met De Ketelaere en Mertens?

Bij de creatievelingen is Leandro Trossard de man die heel erg op de deur klopt. Hij gaat mee naar Qatar, maar start hij ook in de basis? Eden Hazard is er ook bij, maar hij trekt zonder ritme naar het WK. En wat met Jérémy Doku? Hij sukkelt al twee jaar met blessures en is nu weer fit. Neemt Martinez hem als extra troef, als invaller, mee? Of gaat hij toch voor Dodi Lukebakio kiezen, die het uitstekend doet bij Hertha BSC? Charles De Ketelaere heeft het bijzonder moeilijk bij AC Milan en een WK-selectie zou hem veel deugd doen. Net als Dries Mertens, die voorlopig toch niet echt kan overtuigen bij Galatasaray.

In de aanval zijn er ook de nodige vraagtekens. Romelu Lukaku zal niet topfit naar het WK meegaan en haalt Martinez daardoor een extra centrumspits bij de selectie? Michy Batshuayi verkeert in een bloedvorm en gaat zeker mee naar Qatar. Loïs Openda is nog een spits die in een goede vorm steekt. En wat met Divock Origi en zelfs Christian Benteke? Martinez heeft dus nog heel wat knopen door te hakken. Een 22-tal spelers zijn sowieso zeker van hun WK-ticket, maar voor de overige 4 plaatsen zijn er heel veel kandidaten. Er zal na de bekendmaking van zijn selectie ongetwijfeld de nodige kritiek komen, maar dat is het lot van elke bondscoach.

Volg de persconferentie van Roberto Martinez en de bekendmaking van de selectie op donderdag 10 november vanaf 12u in streaming op Pickx.be of op de tv-zender Pickx Live.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top