De Zesdaagse van Gent viert zijn 100ste verjaardag

Wielersport | Honderd jaar geleden werd de eerste editie van de Zesdaagse van Gent georganiseerd. Een eeuw later is het evenement een referentie geworden op de wielerkalender. Deze week staat de Arteveldestad in het teken van het baanwielrennen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op dinsdag 15 november vindt in het Gentse Kuipke weer een editie plaats van de Zesdaagse van Gent, een wedstrijd die in 1922 in het leven werd geroepen en dit jaar zijn 100ste verjaardag viert. Elke dag tot 20 november wordt er gekoerst in de velodroom, waar vorig jaar Robbe Ghys en Kenny De Ketele wonnen (net als in 2019). De Ketele zal niet aanwezig zijn, omdat de Belgische wielrenner vorig jaar zijn carrière beëindigde. Maar niet getreurd: tal van andere toppers tekenen dit jaar weer present in het Kuipke.

Plejade aan wereldkampioenen

Bij de mannen zal de Brit Ethan Hayter, tweevoudig wereldkampioen op het omnium, aanwezig zijn. Hij wordt vergezeld door zijn landgenoot Fred Wright en zal op zoek gaan naar zijn eerste overwinning in Gent. De andere grote naam die aanwezig zal zijn is Yoeri Havik, wereldkampioen in de puntenkoers, een categorie waartoe de Zesdaagse van Gent behoort. De Nederlandse renner vormt een duo met de Belg Fabio Van den Bossche.

De vrouwen blijven niet achter, want niemand minder dan Lotte Kopecky is vrijdag en zaterdag de blikvanger in de Fiberklaar Ladies Cup. Kopecky is de regerend Europees kampioen in de eliminatie- en puntenkoers en voegde daar een wereldtitel aan toe in de eliminatie tijdens de recente wereldkampioenschappen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. Ze zal samenwerken met Shari Bossuyt, met wie ze de wereldtitel pakte in de koppelkoers.

Druk programma

Terwijl de vrouwen enkel op vrijdag (puntenkoers) en zaterdag (scratch, eliminatie, puntenkoers) rijden, komen de mannen van dinsdag tot en met zondag in actie met elke dag hetzelfde programma: puntenkoers, koppelkoers, eliminatiekoers, tijdrit, supersprint en derny.

Het programma:

  • Dinsdag 15/11: Pickx+ Sports 1 : 20u – 01u
  • Woensdag 16/11: Pickx+ Sports 1: 20u – 01u
  • Donderdag 17/11: Pickx+ Sports 1: 20u – 01u
  • Vrijdag 18/11: Pickx+ Sports 1: 20u – 01u
  • Zaterdag 19/11: Pickx+ Sports 1: 19u30– 01u15
  • Zondag 20/11: Pickx+ Sports 2: 13u20 – 18u00

Volg de Lotto Zesdaagse van Gent live en integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top