Dit weten we al over ‘Enola Holmes 2’, de nieuwe avonturen van Sherlocks zusje

Films | Vanaf vandaag is het jongere zusje van de beroemde detective Sherlock Holmes weer helemaal terug op Netflix, in de vervolgfilm op ‘Enola Holmes’. Pickx geeft je alles mee wat je moet weten over ‘Enola Holmes 2’, van de cast tot het verhaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 2020 verscheen op Netflix de film ‘Enola Holmes’, een spin-off van de verhalen over detective Sherlock Holmes die veelal over de tongen rolde. Een van de belangrijkste redenen daarvoor was de cast. De jongere zus van het legendarische personage werd namelijk vertolkt door niemand minder dan Millie Bobby Brown, die met ‘Stranger Things’ net tot een ware ster was uitgegroeid. De rol van de moeder van het gezelschap ging naar Helena Bonham Carter.

In de eerste film over Enola zagen we hoe ze zocht naar haar moeder. Het jonge meisje beschikt over net dezelfde gevoelige speurneus als haar bekendere broer, misschien heeft ze zelfs nog meer talent! Met haar verstand was geen raadsel, verborgen boodschap of breinbreker haar te veel. Zo bracht ze een complot aan het licht dat haar hele familie bedreigde.

Het zag er toen al naar uit dat we nog lang niet alles gezien hadden van de familie Holmes. De eerste film gold als een goede introductie, nu is het tijd om te zien wat ze echt uit de kast kunnen halen.

Verhaal en cast

Met haar eerste zaak goed en wel opgelost, besluit Enola een solocarrière als detective te beginnen, net zoals haar oudere broer. Ze krijgt al gauw haar eerste dossier op haar bord. Een jong, arm meisje vraagt haar om te helpen zoeken naar haar verdwenen zus. Het onderzoek heeft echter meer obstakels in petto dan verwacht, en Enola zal al haar geduld, verstand, moed en wat hulp van broertjelief nodig hebben om het tot een goed einde te brengen.

Verschillende hoofdrolspelers uit de eerste film keren terug, zoals Millie Bobby Brown als Enola en Henry Cavill (die net stopte met ‘The Witcher’) als Sherlock. Daar komen nog enkele bekende namen bij zoals Sharon Duncan-Brewster (‘Dune’), David Thewlis (‘Harry Potter’) en Hannah Dodd (‘Eternals’).

Ontdek ‘Enola Holmes 2’ vanaf vandaag op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top