Was vroeger alles beter? The Peripheral vs Westworld

Series | Elk einde luidt een nieuw begin in. Zo zit het leven vaak in elkaar. En ook de wereld van de series, zo blijkt. Terwijl Lisa Joy en Jonathan Nolan (jawel, de broer van) een verrassing van jewelste voor ons in petto hadden met het vierde seizoen van de klassieker Westworld, en nog voordat we het vijfde, laatste seizoen hebben kunnen ontdekken, bieden ze ons met The Peripheral, hun nieuwe fantasyreeks op Prime Video, al een nieuw begin aan.

Door MF

Deel dit nieuws

Op het programma? De toekomst, technologie, virtual reality, moord. Precies waar ze zo goed in zijn, dus. En voor ons het ideale moment om stil te staan bij het verleden, heden en de toekomst van deze meesters van de spanning.

De spirituele afstammeling van Westworld?

Dat kunnen we alleen maar hopen want de serie van Lisa Joy en Jonathan Nolan heeft de lat hoog gelegd, zowel wat betreft het verhaal dat ons al vier seizoenen lang in zijn greep houdt, als wat betreft de personages. Westworld telt heel wat straffe rollen , zoals die van de Man in Black en sterke vrouwen zoals Dolores en Maeve. Ook in the Peripheral blijkt het vrouwelijke personage allesbehalve zacht en lief! Wat zo goed is aan Westworld is ook dat de serie zoveel middelen heeft die ten dienste staan van een kritische kijk op onze samenleving, technologie en de plaats die tech in ons leven neemt en ons minder menselijk maakt. The Peripheral lijkt dezelfde richting op te gaan, met op de achtergrond het risico het contact met de realiteit te verliezen wanneer de virtuele realiteit zo echt lijkt te zijn. Het staat buiten kijf dat The Peripheral in de voetsporen van Westworld stapt en eerlijk gezegd is dat alles wat we deze nieuwe serie toewensen.

En, hoe ziet jouw toekomst eruit?

Westworld niet gezien? Dan kunnen we je alleen maar aanraden dit juweeltje te bingewatchen. Het is adembenemend, vier seizoenen lang. Vind je vier seizoenen te veel? Neem dan een nieuwe start en ga voor The Peripheral. We verwachten veel van deze serie, omwille van alles wat je al kon lezen, en ook omdat Prime Video en scifi een winnende combinatie is. Denk maar aan The Boys, The Expanse of de recente voltreffer The Lord of the Rings: Rings of Power. Dus, was vroeger alles beter? Het is nog even afwachten maar het verleden was in elk geval wel heel erg sterk! 

Ontdek Westworld nu op Streamz! The Peripheral is te zien op Prime Video.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top