Dit mogen we nu al verwachten van 'House of the Dragon' seizoen 2

Series | Het eerste seizoen van de serie ‘House of the Dragon’ zit erop, tot grote wanhoop van de fans die tot minstens 2024 moeten wachten op een vervolg. Het minste wat we kunnen zeggen is dat deze spin-off van ‘Game of Thrones’, met de focus op de familie Targaryen, de krantenkoppen heeft gehaald. Pickx komt even terug op de plot en blikt vooruit op wat we kunnen verwachten in seizoen 2.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het wijdvertakte universum van de Amerikaanse auteur George R.R. Martin heeft er een nieuwe serie bij: na 'Game of Thrones' konden de fans kennismaken met 'House of the Dragon', een spin-off gewijd aan de familie Targaryen. Het afgeleide vervolg neemt je mee naar de historische periode van de Drakendans, het begin van de val van de Targaryen-dynastie.

Maar wat kan tot de ondergang van de drakentemmers hebben geleid? De machtsstrijd binnen een familie om de opvolging, uiteraard. Terwijl koning Viserys zijn dochter Rhaenyra tot erfgenaam van de IJzeren Troon heeft benoemd, spannen zijn tweede vrouw Alicent en haar zoon Aegon samen om zich de kroon van de prinses toe te eigenen na de dood van haar vader.

Al die complotten verdelen de familie in twee clans, de Groenen en de Zwarten, met een dodelijke burgeroorlog tot gevolg. Deze feiten worden verteld in Martins historische kroniek, Vuur en Bloed. We kunnen je dus alvast vertellen wat er in het volgende deel van het verhaal gaat gebeuren.

Seizoen 2, de releasedatum en plot

(waarschuwing, spoilers)

Het succes van het eerste seizoen was zo groot dat de vraag naar het vervolg van de serie niet eens aan de orde kwam. We weten nu dat de opnames voor het tweede seizoen in 2023 beginnen en dat het in 2024 zal worden uitgezonden. Wie zo lang niet kan wachten, kan nog altijd terugvallen op het boek om een idee te krijgen van wat er zal gebeuren met Rhaenyra, Daemon, Aegon, Alicent en al de andere personages...

Op het einde van het eerste seizoen stierf Lucerys, Rhaenyra's tweede zoon. Hij werd gedood door zijn oom Aemond, de zoon van Alicent, en zijn draak Vhagar. Het wapenfeit luidde de oorlog in, terwijl de twee clans in gesprek waren over de kwestie van de opvolging. De Groenen hadden achter Rhaenyra's rug om Aegon tot koning gekroond, en zij die de vrede probeerden te bewaren lijken nu vastbesloten om wraak te nemen.

Het tweede seizoen moet dus de gevolgen van deze moord onthullen, namelijk de door Daemon georkestreerde wraak. In het boek claimt Daemon "een zoon voor een zoon" en stuurt hij huurlingen om een van Aegons kinderen te doden. Hierna wordt de oorlog officieel verklaard en zullen er vele gevechten worden geleverd, zowel op land als op de rug van draken... En niet zonder slachtoffers aan beide kanten. Fans die reikhalzend uitkijken naar meer actie zullen met andere woorden in deze spin-off op hun wenken worden bediend.

Het eerste seizoen kan je (nog een keer) volledig bekijken op Streamz!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top