Lampaert verlengt contract bij Quick-Step tot eind 2025

Wielersport | Yves Lampaert heeft zijn eind dit jaar aflopend contract bij Quick-Step Alpha Vinyl tot eind 2025 verlengd, zo maakte de Belgische WorldTour-formatie bekend in een persmededeling.

Door Belga

Deel dit nieuws

De intussen 31-jarige Lampaert rijdt al sinds 2015 voor de ploeg van Patrick Lefevere. Vanaf komend seizoen zal die onder de naam Soudal - Quick-Step door het leven gaan. In 2025 zal hij er dus een decennium aan de slag zijn.

Afgelopen seizoen beleefde hij vooral glorie in de Ronde van Frankrijk, door in Denemarken de openingstijdrit te winnen en daardoor ook de gele trui te mogen dragen. In totaal heeft hij vijftien individuele zeges op zijn palmares staan, met onder meer Belgische titels op de weg en in het tijdrijden, een dubbele triomf in Dwars door Vlaanderen en de Classic Brugge-De Panne. Daarnaast waren er nog ritzeges in de Vuelta, Ronde van Zwitserland en de Ronde van Groot-Brittannië. Eerder dit jaar zorgde een onfortuinlijke crash er nog voor dat hij naast het podium greep in Parijs-Roubaix, zijn favoriete klassieker. Zijn beste resultaat is er een derde plaats in 2019.

"Ik ben natuurlijk erg gelukkig dat ik nog drie jaar voor dit team mag uitkomen", vertelt Lampaert in een persmededeling. "Ik beschouw hen als familie en de resultaten van het team maken me altijd trots. Hopelijk kunnen we zo de volgende jaren doorgaan. Ik wil Patrick bedanken voor het vertrouwen en hoop hem met sportieve prestaties terug te betalen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top