Het waargebeurde verhaal achter de Netflix-sensatie 'From Scratch'

Series | Netflix-series komen en gaan met de wind, en heel af en toe groeit er eentje uit tot een wereldwijde hit. Zoals 'From Scratch', dat dezer dagen in de top tien van meest bekeken reeksen op Netflix opdook. Pickx werpt een blik op dit nieuwe Netflix-drama en vertelt je alles over het echte verhaal achter de serie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'From Scratch' is de nieuwe dramaserie die Netflix stormenderhand verovert. En met reden... De Italiaanse zon, het lekkere eten, de sfeer en de liefde staan centraal in de serie. Wat maakt het dramatisch? Ziekte. Dood. Verloren liefde. Allemaal geïnspireerd door een waargebeurd verhaal. Genoeg om de kijker acht afleveringen lang geboeid te houden.

De serie is gebaseerd op een New York Times-bestseller uit 2019, geschreven door actrice en auteur Tembi Locke. Ze schreef haar autobiografische memoires, inclusief de verschrikkelijke tragedie van haar liefdesrelatie met de Italiaan Saro Gullo.

Een andere troef van de serie is de cast, waaronder de ster van de 'Avatar'-franchise, Zoe Saldana, in de hoofdrol van Amy Wheeler (Tembi Locke). Ze wordt vergezeld door de knappe Eugenio Mastrandrea, die haar man Lino (Saro Gullo) speelt, en Keith David, Judith Scott, Kellita Smith en Danielle Deadwyler.

Het verhaal van Tembi en Saro

De serie blijft zeer trouw aan de werkelijkheid, evenals aan het verhaal geschreven door Tembi Locke, want zij is de coscenariste van de reeks, samen met haar zus Atticka Locke. Hoewel de namen in de serie fictioneel zijn, strookt het verhaal grotendeels met de werkelijkheid. Het draait rond een jonge Afro-Amerikaanse vrouw die voor haar studies naar Italië reist. Amy Wheeler (het personage van Tembi Locke) wordt verliefd op een Siciliaanse kok genaamd Lino (het personage van Saro Gullo). De tortelduifjes genieten van een mooie romance, trouwen en verhuizen samen naar Los Angeles, wanneer ze het ondenkbare vernemen: Lino heeft een zeldzame kanker, leiomyosarcoom.

Terwijl hun families met elkaar in oorlog zijn - de ene accepteert de studie van hun dochter in het buitenland niet, de andere kan het huwelijk van hun zoon met een zwarte Amerikaanse vrouw niet goedkeuren - vecht Amy om de twee tegengestelde kampen met elkaar te verzoenen. Ze is vastbesloten om de plooien glad te strijken omwille van hun geadopteerde dochter Idalia (gespeeld door Zoela, de dochter van Tembi en Saro), zodat zij een vredig en geborgen leven kan leiden, ondanks het verlies van haar vader in 2012, na tien jaar behandeling. Om de laatste wensen van haar man te respecteren, ging Amy zelfs met haar dochter in Sicilië wonen gedurende de drie zomers na zijn dood, bij hun schoonfamilie. Gebukt onder een immens verdriet vinden ze vrede en begint Amy zich geaccepteerd te voelen in Italië.

Alles in dit verhaal is echt gebeurd. Alleen de namen van de hoofdpersonages zijn veranderd. Die namen werden overigens gekozen door de echte leden van de familie Locke. Een anekdote die Tembi Locke graag vertelt in de pers en die ze verklaart als "de collectieve creatie van een andere versie van zichzelf en hun familie, voor de duur van een serie".

Ontroerend, aangrijpend en hartverscheurend: 'From Scratch' is een ware lofzang voor de verbeten strijd tegen de ziekte.

Ontdek ‘From Scratch’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top