Trainer Carlos Tevez verlaat Argentijnse club Rosario Central

Voetbal | Na amper 135 dagen heeft de voormalige Argentijnse voetballer Carlos Tevez ontslag genomen als trainer van de Argentijnse eersteklasser Rosario Central. "Het heeft voor niemand zin dat ik doorga. Ik wil niemand tot last zijn", zei de oud-spits donderdag op een persconferentie. "Ik ben niet naar hier gekomen om aan politiek te doen. Ik ben een trainer en ik wil alleen het beste voor Central."

Door Belga

Deel dit nieuws

Carlos Tevez beëindigde in juni zijn professionele loopbaan en tekende kort daarna een eenjarig contract als trainer bij Rosario Central. Even voordien was bekend geworden dat Facundo Buonanotte, een van de toppers van de Argentijnse club, in januari volgend jaar zou verhuizen naar de Engelse Premier League-club Brighton & Hove Albion. Daarnaast zijn er in december bestuursverkiezingen op Rosario Central, wat tot veel onzekerheid over de toekomst van de club leidt.

Tevez speelde 76 interlands voor Argentinië en scoorde daarin 13 doelpunten. Hij is twee keer in zijn carrière uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar: in Brazilië, waar hij ook het kampioenschap won met Corinthians, en in Italië, waar hij twee keer de titel pakte met Juventus. Hij won nog onder meer vijf kampioenschappen met de Argentijnse topclub Boca Juniors, twee titels in de Premier League met Manchester United en één met Manchester City, evenals de Champions League-overwinning met United in 2008.

Met Argentinië werd hij ook olympisch kampioen in 2004. In zijn thuisland wordt Tevez 'El Apache' genoemd vanwege zijn afkomst van de arme wijk "Fort Apache" bij Buenos Aires. Op streamingdienst Netflix is ??een serie te zien over de jeugd van de latere voetbalster.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top