One day, one goal: Lazio-middenvelder Aaron Winter ramt de bal in de winkelhaak tegen Sampdoria

Serie A |

De Surinaamse Nederlander Aaron Winter was van 1992 tot 1996 een gevestigde waarde op het middenveld van Lazio Roma. In het seizoen 1994-1995 vochten vier teams op de slotspeeldagen van de Serie A voor de tweede plaats. Winter zette de Romeinen op de 32e speeldag aardig op weg…

Door Pickx

Deel dit nieuws

In navolging van het ongenaakbare Juventus is de strijd om de tweede plaats in de hoogste Italiaanse voetbalafdeling ongemeen spannend. Met nog drie speeldagen te gaan krijgt Lazio, één van de ploegen die volop in de running is voor het vicekampioenschap, middenmoter Sampdoria over de vloer.

Lange tijd zag het ernaar uit dat de Biancocelesti geen gaatje zouden vinden in de bezoekende defensie. Het was meer dan 80 minuten geduld uitoefenen alvorens het verlossende doelpunt viel, maar de schoonheid ervan maakte het wachten meer dan waard.

Kanonskogel in de winkelhaak

Winter kreeg de bal enkele meters buiten de zestien toegespeeld van een oprukkende ploegmaat. De Oranje-middenvelder twijfelde niet, haalde de trekker over en zag zijn uithaal in de winkelhaak belanden: 1-0. Hij kroonde zich met zijn schitterende uithaal op slag tot matchwinnaar.

Aan het einde van de rit bleek die winning goal van Winter cruciaal. Dankzij een 15 op 15 in de vijf laatste competitiewedstrijden van het seizoen kaapte Lazio met 63 punten de tweede plaats weg voor de neus van Parma (63 ptn.), AC Milan (60 ptn.) en stadsrivaal AS Roma (59 ptn.), die allemaal met de punten morsten met de eindmeet in zicht.

Overstap naar Inter en terugkeer naar Ajax

In het daaropvolgende seizoen eindigden Winter en co. op de derde plaats. Na een vierjarig dienstverband in de Italiaanse hoofdstad verkaste hij uiteindelijk naar concurrent Inter. In Milaan zou hij drie jaar vertoeven, vooraleer terug te keren naar oude liefde Ajax en in Amsterdam in 2003 zijn voetbalschoenen aan de haak te hangen.

Fan van deze reeks? Herbeleef hier hoe Ismael Urzaiz de Recreativo-doelman op weergaloze wijze te grazen nam.

(vanaf 3:12)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top