Ethan Mbappé treedt op 15-jarige leeftijd in voetsporen van grote broer Kylian bij PSG

Voetbal |

Ethan Mbappé zet zijn opmars voort bij Paris Saint-Germain. Op amper 15-jarige leeftijd schitterde de kleine broer van Kylian in de Youth League. Afgelopen zondag werkte hij zelfs zijn eerste training in de Parijse hoofdmacht af.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De broers Mbappé zijn voorbestemd om records vroegtijdig te verpulveren. Terwijl Kylian op 17-jarige leeftijd ontplofte bij AS Monaco, zou zijn jongere broer Ethan wel eens snel in zijn zog kunnen volgen in de Franse hoofdstad. De laatste weken gaat het namelijk hard voor de beloftevolle middenvelder. Ethan, die sinds 2017 de jeugdreeksen van PSG doorloopt, speelde mee in vijf van de zes groepsmatchen bij de U19 in de Youth League.

Door de blessure van zijn concurrent Zoumana Bagbema mocht hij in de twee laatste groepsontmoetingen tegen Maccabi Haïfa en Juventus zowaar starten en in beide wedstrijden bedankte hij voor het vertrouwen met een assist. “Zijn ontwikkeling verloopt lineair, het gaat heel goed”, verklaarde beloftencoach Zoumana Camara. “Hij heeft een goede lange en korte bal in de voeten. Hij moet nog aan volume winnen, maar hij is nog jong. Dat komt mettertijd.”

Bij PSG blijven

De spelverdeler in spe geniet geen voorkeursbehandeling omwille van zijn achternaam. “Ik behandel hem gelijk met de rest. Het is een Mbappé, maar een speler zoals alle anderen.” Zijn goede prestaties overtuigden de staf van het eerste elftal om hem voorbije zondag een eerste keer mee te laten trainen met de eerste ploeg.

Daags na de overwinning tegen Troyes in de Ligue 1 en enkele dagen voor de partij in de Youth League tegen de Oude Dame, was het voor Ethan Mbappé en zijn teamgenoten een mooie kans om een eerste keer van het echte werk te proeven.

Mbappé jr. verlengde zijn contract in Parijs tot en met 2024 en gaf al te kennen dat hij er wil blijven om zijn ontwikkeling verder te zetten, ook als de toekomst van zijn begenadigde oudere broer elders blijkt te liggen.

Volg de UEFA Youth League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top