Wie zijn de mogelijke tegenstanders van Club Brugge in de 1/8 finales van de Champions League?

UEFA Champions League |

De loting van de achtste finales van de Champions League vindt maandagmiddag plaats in het Zwitserse Nyon. Club Brugge, dat er voor de eerste keer in zijn geschiedenis in slaagde om de groepsfase van het Kampioenenbal te overleven, zal niet gespaard worden aangezien het geen reekshoofd is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij de laatste zestien in de UEFA Champions League blijven er geen kleine teams meer over. In dat opzicht bestaat er geen goede of slechte loting voor blauw-zwart. De troepen van Carl Hoefkens zullen ongetwijfeld wel een voorkeur hebben voor een bepaalde tegenstander op vlak van prestige en droomverplaatsing. Club Brugge eindigde uiteindelijk als tweede in zijn poule en treft daardoor sowieso een groepswinnaar.

Tottenham en Benfica meest haalbare kaarten

Het team uit het Venetië van het Noorden vermijdt op die manier het Borussia Dortmund van Thorgan Hazard en Thomas Meunier, het Inter van Romelu Lukaku, het AC Milan van onder meer eigen jeugdproduct Charles De Ketelaere en ook kleppers als Liverpool en Paris Saint-Germain. Eintracht Frankfurt en RB Leipzig behoren evenmin tot de mogelijke opponenten.

FC Porto, groepswinnaar voor Club Brugge, is geen mogelijkheid omdat ze al tegen elkaar uitkwamen in de groepsfase. Hans Vanaken en co. kunnen evenwel met Benfica een andere Portugese grootmacht voorgeschoteld krijgen. De huidige koploper in de Portugese eerste klasse gooide hoge ogen door PSG achter zich te houden. Benfica lijkt net zoals Tottenham, dat op de slotspeeldag bij Marseille door het oog van de naald kroop, op papier de meest haalbare kaart.

De kans is groter dat Club op een klepper botst. Statistisch gezien is Bayern München de meest waarschijnlijke tegenstander, omdat de Rekordmeister niet kan uitkomen tegen de drie Duitse ploegen in pot 2. Ook oude bekenden Manchester City en Real Madrid zijn opties. Er mag geen twijfel over bestaan dat de Belgische supporters het niet erg zullen vinden om Thibaut Courtois en Eden Hazard of Kevin De Bruyne opnieuw te ontvangen.

Chelsea en Napoli, het best bij schot in de poulefase, kunnen eveneens het pad van de Belgische landskampioen kruisen. Hetgeen zeker is, is dat er in februari en pak wereldtoppers over de vloer zullen komen in Jan Breydel.

Volg de loting van de achtste finales in de UEFA Champions League aankomende maandag om 12u op Pickx+ Sports 1. De UEFA Champions League wordt integraal uitgezonden op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top