Slipknot staat op 17 juni op Graspop

Festivals | De Amerikaanse nu-metalband Slipknot komt volgend jaar naar Graspop. Dat heeft het metalfestival bekendgemaakt. Zanger Corey Taylor en zijn gemaskerde bende worden de headliner van de derde festivaldag, op zaterdag 17 juni.

Door Belga

Deel dit nieuws

Eerder had Graspop met Def Leppard and Mötley Crüe al de headliners voor de slotdag, zondag 18 juni, bekendgemaakt. Nu zoekt het metalfestival het dus bij iets recentere grootheden, al stond Slipknot intussen ook al zeven keer op het podium van het festivalterrein in Dessel.

Het negenkoppige Slipknot, ontstaan uit de metalscene in het Amerikaanse Des Moines (Iowa), brak in 1999 door met zijn naamloze debuutalbum, waarop onder meer de hit "Wait and Bleed" stond. Meer dan twintig jaar later staat de teller op zeven albums, met "The End, So Far" eerder dit jaar als meest recente worp. Slipknot staat erom bekend steeds gemaskerd op het podium te staan en heeft een uitstekende live reputatie.

Graspop zal in 2023 opnieuw vier dagen duren. De headliners voor de eerste twee festivaldagen worden binnenkort onthuld. De ticketverkoop start later dit jaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top