Man City klopt Sevilla, Hazard scoort in puntendeling tussen Kopenhagen en Dortmund

UEFA Champions League | In groep G, een groep waarin op de zesde en laatste speeldag van de groepsfase van de Champions League niets meer op het spel stond, heeft Manchester City woensdagavond Sevilla geklopt met 3-1.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dankzij een trefzekere kopbal van Rafa Mir (31.) doken de Andalusiërs de rust in met een bonus. Vroeg in de tweede helft hing de piepjonge Rico Lewis (52.) de bordjes opnieuw in evenwicht. Pep Guardiola, die flink had gesleuteld aan zijn basiself, haalde Kevin De Bruyne 20 minuten voor tijd van de bank en dat rendeerde vrijwel meteen: Julian Alvarez (73.) werkte af op aangeven van de draaischijf. Riyad Mahrez (83.) mocht ook nog juichen in de slotfase.

In de andere ontmoeting in de poule trapte Thorgan Hazard (23.) Borussia Dortmund halverwege de eerste helft aan de leiding in en tegen Kopenhagen. Hakon Haraldson (41.) sloeg terug voor de Denen met hun eerste goal van deze Champions League. Het Parken Stadium kreeg na de onderbreking evenwel geen doelpunten meer te zien.

Man City (14 ptn) en Dortmund (9 ptn) gaan naar de achtste finales. Sevilla (5 ptn) zet zijn campagne verder in de Europa League, terwijl Kopenhagen (3 ptn) de aftocht blaast.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top