Fraser (Deinze) stapje dichter bij WK (tegen België), Martinez (Lommel) gaat slapeloze nacht tegemoet

Challenger Pro League | Twee, één of nul... weldra gaan we weten hoeveel Challenger Pro Leaguespelers we straks op het WK in Qatar gaan kunnen zien. Deinzemiddenvelder Liam Fraser is alvast een stapje dichter bij een WK-selectie terwijl het ook kort dag wordt voor Lommelwinger Alonso Martinez.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fraser en Martinez behoorden het voorbije jaar regelmatig tot de nationale selecties van respectievelijk Canada en Costa Rica, maar waren ook zeker geen certitudes in die teams. Bij de laatste interlandperiode werden beide spelers zelfs gepasseerd door hun bondscoach waardoor het bang afwachten is of ze de eigenlijke WK-selectie wél zullen halen.

Liam Fraser kreeg in die optiek al wel leuk nieuws. De middenvelder werd opgeroepen voor een oefenkamp in Bahrein waar (een deel van) de Canadese selectie een eerste keer verzamelen blaast. Kleine kantekening bij die pré-selectie is wel dat de opgeroepen spelers allemaal uit de Amerikaanse competitie komen (die reeds stil ligt) en dat Fraser de enige 'Europese' speler is die al mee opgeroepen werd.

In totaal bestaat de selectie uit 23 spelers en daar moeten dus straks ook nog jongens als Tajon Buchanan (Club Brugge), Alphonso Davies (Bayern München) en Jonathan David (Lille OSC) bijkomen. Er gaan dus nog wel wat plaatsjes vrij gemaakt moeten worden na Bahrein. Canada zit op het WK in de groep van België.

Alonso Martinez weet donderdag dan weer waar hij aan toe is. De winger hoopt op een WK-selectie van Luis Fernando Suarez om zo Spanje, Duitsland en Japan in de ogen te kijken op het WK. Vooraf oefent Costa Rica nog tegen Nigeria en Irak.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top