Anderlecht-coach Veldman wil doorstoten in Conference League: "Zou mooie bonus zijn"

Voetbal | Robin Veldman, de interimcoach van Anderlecht, heeft op zijn persconferentie in Denemarken, een dag voor de beslissende wedstrijd op de laatste speeldag van de groepsfase van de Conference League tegen Silkeborg, aangegeven dat Anderlecht morgen absoluut wil winnen. "Dat staat voor een club als Anderlecht bovenaan", liet de Nederlander optekenen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De manier waarop we gaan spelen kan een boost geven aan de verdere ontwikkeling van onze speelwijze", legde hij uit. "Voor een club als Anderlecht staat winnen bovenaan. We willen heel graag een ronde verder. Dat zou een mooie bonus zijn in een tot dusver moeilijk seizoen."

Paars-wit zag vorige week in de Conference League-match tegen het Roemeense FCSB (2-2) Yari Verschaeren uitvallen met een knieblessure. De Rode Duivel reisde mee naar Denemarken, maar het is onzeker of hij zal spelen. "We gaan vanavond bekijken of hij kan spelen", aldus Veldman. "Hij traint nog en daarna gaan we met de medische staf samen zitten om te kijken hoe ver hij fysiek staat. We zijn in elk geval blij dat hij er hier bij is. Hij is ook mee in de manier hoe we onze speelwijze willen ontwikkelen. We willen de groep dichtbij elkaar houden. We willen het positieve van vorige donderdag (2-2 tegen FCSB, red.) en zondag (4-2 zege tegen Eupen, red.) in de manier van spelen doortrekken naar morgen. Yari is daar een onderdeel van."

Anderlecht heeft ondanks een 5/15 en een voorlopige derde plaats haar lot nog in eigen handen. Morgen (21 uur) winnen op verplaatsing bij Silkeborg (tweede met 6 punten) en de overwintering is binnen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top