Voetballiefhebbers kunnen hartje ophalen in Serie A dit weekend met drie toppers

Serie A |

Fans van voetbal en bij uitstek de Serie A kunnen aankomend weekend hun hartje ophalen. Er staan namelijk met Atalanta-Napoli, AS Roma-Lazio Roma en Juventus-Inter Milaan niet minder dan drie toppers op het menu in de Italiaanse hoogste voetbalafdeling.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nummer twee tegen nummer één

Zaterdag in de vooravond is het uitkijken naar de kraker tussen Atalanta en Napoli, ofwel een duel tussen de nummer twee en de nummer één in het algemene klassement. Tot vier speeldagen geleden hield Atalanta nog gelijke tred met Napoli, maar de recente 7 op 12 heeft voor een kloof van vijf punten gezorgd met het ex-team van Dries Mertens.

Voor de Bergamasken, die 27 punten tellen, dient zich met andere woorden een uitgelezen mogelijkheid aan om opnieuw wat van die achterstand af te knabbelen, als ze in staat zijn om de voorlopig ongenaakbare Napolitanen hun eerste competitienederlaag van het seizoen aan te smeren.

Romeinse derby

De meest beladen ontmoeting van de dertiende speeldag volgt 24 uur later in de Italiaanse hoofdstad Rome, wanneer AS Roma en Lazio Roma elkaar partij geven in het Stadio Olimpico, het stadion dat beide clubs met elkaar delen.

De Romeinse derby krijgt bovendien nog wat meer pigment als je weet dat de rivaliserende buren elkaar nauwelijks een duimbreed toegeven in de tussenstand. AS Roma bekleedt de vierde plaats met 25 punten, terwijl Lazio een plaats lager geposteerd staat met 24 punten. Het is ondertussen overigens zo’n 5,5 jaar geleden dat Lazio de laatste keer met de volle buit aan de haal kon gaan ‘in het hol van de leeuw’.

Derby d’Italia

Juventus en Inter trekken aansluitend een streep onder de speeldag in de zogeheten Derby d’Italia. Ook de marge tussen deze twee grootmachten is miniem. Het als zesde gerangschikte Inter, dat geen beroep zal kunnen doen op de opnieuw geblesseerde Romelu Lukaku, telt 24 punten en vat daarmee net boven de Oude Dame (22 punten) post.

Beide ploegen hebben absoluut nood aan een overwinning om de voeling met de top van het klassement niet te verliezen.

Het programma van speeldag 13 in de Serie A op Eleven Sports:

Zaterdag 5 november

Zondag 6 november

Volg het beste van de Serie A het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top