Duwen Betis en Carvalho het geplaagde Sevilla nog dieper in de put?

La Liga | Terwijl de ene maar niet uit het sukkelstraatje geraakt in La Liga, beleeft zijn stadsgenoot hoogdagen: op speeldag 13 in de Primera Division staat de stadsderby Real Betis – Sevilla op het programma. Willam Carvalho, die de laatste weken op een wolk speelt, slijpt alvast de messen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Betis-middenvelder Carvalho scoorde midden oktober voor het eerst in zijn carrière twee goals in dezelfde match. In de 3-1-zege tegen Almeria maakte hij de 1-0 en de 3-1. Real Betis draait dit seizoen vlotjes mee bovenaan het klassement in La Liga. Sinds de komst van Manuel Pellegrini bij Real Betis in juli 2020 is zowel William Carvalho als het team in z'n geheel erop vooruitgegaan.

Na een horrorseizoen 2019/2020, waarin hij lange tijd met een rugblessure sukkelde, had de Portugese international moeite om zich weer in de ploeg te werken onder coach Joan Rubi. Toen die laatste de rekening kreeg gepresenteerd voor een teleurstellende vijftiende plaats in de stand, werd Pellegrini aangetrokken als nieuwe T1 en bloeide Carvalho helemaal open.

Beste statistieken

De defensieve middenvelder kreeg veel meer speelminuten en was nauwelijks te betrappen op foutjes. Met hem als leider op het middenveld eindigde Betis zesde in La Liga in 2020-2021 en vijfde in het daaropvolgende seizoen. Vorig seizoen speelde Carvalho liefst 49 wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde en vijf assists uitdeelde: zijn beste statistieken ooit.

Tien jaar geleden was Carvalho op een blauwe maandag nog op huurbasis actief bij Cercle Brugge, waar hij in anderhalf jaar tijd 52 wedstrijden speelde en drie keer scoorde. In de 193 wedstrijden bij zijn moederclub Sporting Portugal scoorde hij 11 keer en deelde 13 assists uit. Sinds hij in juli 2018 neerstreek bij Real Betis speelde hij 150 wedstrijden voor de club uit Sevilla, waarin hij tot dusver 8 keer raak trof. Hij maakte al zijn goals onder de huidige coach Pellegrini. De Chileense oefenmeester heeft het volste vertrouwen in zijn middenvelder, die met Portugal het EK won in 2016. Carvalho bedankt match na match voor dat vertrouwen met ijzersterke prestaties op het veld.

Geplaagd Sevilla

Voor het ambitieuze Sevilla blijft het kommer en kwel dit seizoen. Bij de fans neemt het gemor match na match toe. Sevilla, vorig jaar nog vierde geëindigd in La Liga, stuurde vorige maand coach Julen Lopetegui de laan uit wegens de tegenvallende resultaten. Oude bekende Jorge Sampaoli, die de club in 2016/2017 naar een vierde plaats loodste in de Primera Division, werd aangesteld als zijn opvolger.

Onder Lopetegui beleefde Sevilla hoogdagen: het eindigde in vier seizoen drie keer in de top vier en won in 2020 de Europa League door Inter in de finale te kloppen. Nu is Sevilla afgezakt naar een degradatieplaats in La Liga. Kunnen Ivan Rakitic en co. op het veld van stadsgenoot Real Betis de terugkeer naar de top inluiden?

Het programma van speeldag 13 in La Liga op Eleven Sports

Zaterdag 5 november

Zondag 6 november

Maandag 7 november

Volg het beste van La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top