Glasgow Rangers hebben een ongelukkig record beet in de Champions League

Sport | Voor sommige teams kwam er deze week een einde aan hun Europese avontuur. Dit gold met name voor Glasgow Rangers. Maar de Schotten gingen niet met opgeheven hoofd huiswaarts, integendeel…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Glasgow Rangers heeft zijn avontuur in de Europese Champions League dinsdagavond afgesloten met een 1-3 verlies bij Ajax Amsterdam. Een nederlaag kan gebeuren. Maar voor de Schotten betekende het een zesde nederlaag in evenveel wedstrijden dit seizoen in de Champions League. Een smet op het palmares van de club die in de voorrondes Union Saint-Gilloise uitschakelde.

Du jamais vu

Met dit laatste verlies heeft Rangers zelfs een nieuw record gevestigd dat ze wellicht niet op hun naam wilden hebben. De ploeg onder leiding van Giovanni van Bronckhorst is natuurlijk niet de eerste die er niet in slaagt een Champions League-wedstrijd te winnen. Dit seizoen heeft Viktoria Plzen niet gewonnen van Inter, Bayern en Barça. Maar in termen van statistieken heeft niemand het slechter gedaan dan de Schotten.

Tegen Liverpool, Napoli en Ajax heeft de ploeg uit het Ibrox Stadium in zes wedstrijden 22 doelpunten geslikt en slechts twee keer gescoord. Een 7-1-nederlaag tegen Liverpool heeft de onfortuinlijke finalisten van de laatste Europa League op recordkoers gezet.

Anderlecht en Club Brugge dongen ooit mee

De Rangers sloten hun Europees avontuur af met het slechtste doelsaldo in de geschiedenis van het kampioenenbal. Tot nu toe was het record in handen van Dinamo Zagreb, dat in het seizoen 2011-12 in een groep met Real Madrid, Lyon en Ajax eindigde met drie doelpunten tegen 22 tegendoelpunten. Ook andere teams blonken uit in de negatieve zin, zoals Spartak Moskou in 2002-2003 (-17), Levski Sofia in 2006-2007 (-16), Zilina in 2010-2011 (-16) en Besiktas in 2021-2022 (-16).

Op nationaal niveau deed Anderlecht een gooi naar het record in de editie 2004-2005, met een doelpuntensaldo van -13. Club Brugge speelde in 2016-2017 een dramatische groepsfase met een saldo van -12. Als je ziet hoe blauw-zwart deze campagne door het kampioenenbal wervelde, is er nog hoop voor Rangers...

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top