Deze 11 zomerkoopjes speelden nog geen minuut na 11 CPL-speeldagen

Sport | De teams uit de Challenger Pro League speelden inmiddels al elk 1x tegen elkaar. De reguliere competitie is dus halfweg, maar toch zijn er nog steeds heel wat spelers die tijdens de voorbije transferperiode vol goede moed naar een Challenger Pro League-team verhuisden en nog geen minuut tussen de lijnen stonden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

William de Camargo slaagde er nog niet in om van dit lijstje te blijven. De winger van SK Deinze moest tot vorige week wachten vooraleer zijn papieren in orde waren en mocht meteen debuteren tegen SL16 FC. De Braziliaan viel zeven minuten voor tijd in en liet meteen fraaie dingen zien. De Camargo heeft zo zicht op een leukere tweede helft van de (reguliere) competitie en kan in die optiek misschien een voorbeeld zijn voor enkele andere jongens.

Zo wachten Moses Nyeman en Anicet Yao Kipre nog op hun eerste speelminuten bij SK Beveren. Beiden streken afgelopen zomer neer op de Freethiel, maar wachten nog steeds op een eerste kans van coach Wim De Decker. Het duo liet al wel leuke dingen zien op training, maar worstelt wat met de moordende concurrentie bij SKB.

Ook bij co-leider RWDM komt niet iedereen aan de bak die deze zomer vol goede moed een handtekening zette onder een contract. Want terwijl Barreto, Luis Oyama en Gustavo Barreto stilaan hun stempel drukken in het Edmond Machtensstadion, wachten hun Braziliaanse landgenoten Enio en Juninho nog op hun grote debuut in Europa.

Bij anderen strooien blessures dan weer roet in het eten. Bij SK Deinze wacht Gonzalo Almenera nog steeds op zijn eerste speelminuten, maar de Spanjaard mag stilaan hopen op speelgelegenheid nadat hij zijn revalidatie in zijn vaderland Spanje kon afronden en sinds kort weer in de Dakota Arena rondloopt.

Matias Lloci en Mohamed Loua zitten dan weer in hetzelfde schuitje bij RE Virton. Het Belgische duo hoopte hun carrière te herlanceren in Luxemburg, maar moeten door blessures nagelbijtend toezien hoe Virton steeds verder wegzakt in het klassement. Lloci kreeg tussendoor al wel 27 minuten in de Croky Cup tegen Dessel.

En dan zijn er natuurlijk nog de doelmannen die voornamelijk als back-up naar hun nieuwe club vertrokken en daar rustig de rol van tweede (of derde) doelman invullen. Hierbij zijn Brent Gabriël (Dender) en Kristof Van Hout (Lommel) de duidelijkste voorbeelden. Nikola Ivezic (Lommel) en Davor Matijas (Beerschot) zullen ongetwijfeld wél op meer dan een bijrol gehoopt hebben bij de aankomst bij hun nieuwe club.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top