Rocket League: De Fall Cup gaat naar Karmine Corp

Esports | Karmine Corp heeft onder leiding van hun Belgische coach Eversax de Fall Cup van de Rocket League Championship Series gewonnen. Ook twee andere Belgen namen deel aan het toernooi. Het laatste evenement van het seizoen, de Fall Invitational, zal bepalen welke teams mogen deelnemen aan de eerste Major van het seizoen in Rotterdam, Nederland.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De beste Europese teams ontmoetten elkaar dit weekend in de Fall Cup, het tweede regionale toernooi van het seizoen. Na de overwinning van Oxygen Esports in het eerste regionale toernooi, wachtten veel teams op dit tweede evenement om zich te bewijzen en het beter te doen.

Voor de andere Belgen in de competitie voldeden de resultaten niet helemaal aan de verwachtingen. Het Team Liquid van de jonge Tristan “Atow” Soyez heeft zich niet geplaatst voor de play-offs van deze regio. Zij eindigden de Zwitserse ronde met 2-3 en verloren in hun laatste wedstrijd van de uiteindelijke winnaars Karmine Corp (2-3).

© @RLEsports

Tijdens deze play-offs konden we verschillende bevestigingen noteren, waaronder de goede vorm van onze andere Belgische speler in de competitie. Maëllo “AztraL” Ernst en Moist Esports kwalificeerden zich opnieuw voor de play-offs van deze regional. 

Er wachtte hen een tweede halve finale op rij tegen Karmine Corp. Helaas voor AztraL had het team van landgenoot Wagner “Eversax” Benjamin de overhand in deze 4-1 zege. Een tweede top 4 op rij voor AztraL, wat Moist een stap dichter bij een Majorkwalificatie brengt.

In de finale stond Karmine Corp tegenover Quadrant, geleid door de Endpoint-veteraan RelatingWave. Samen met Kash en eekso versloeg hij respectievelijk Tundra Esports (4-0) en Team Vitality (4-3), op weg naar hun confrontatie met de blauwe muur. 

Onder leiding van aanvoerder Itachi controleerde KCorp de wedstrijd. De Fransen lieten zo weinig hoop over voor hun tegenstanders en pakten de eindoverwinning met 4-2. De organisatie van coach Eversax won zo zijn eerste titel in een regional.

De RLCS Fall Cup maakte zijn belofte aan de Europese kant waar met een overwinning voor Karmine Corp. Aan Amerikaanse zijde was het Version 1 die de finale met 4-3 won van het Gen.G van de Britten ApparentlyJack en Noly. De twee veteranen van de Europese scene wisselden tijdens de laatste transferperiode van continent.

Het laatste regionale toernooi wordt cruciaal voor de kwalificatie voor de eerste Major van het seizoen. In Europa is Karmine Corp, dankzij hun goede start van het seizoen, het eerste team dat naar de Major mag. Zij voegen zich bij de Amerikanen van Gen.G en de Brazilianen van The Club, die ook een ticket hebben bemachtigd. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top