Wist jij dit al over de heerlijke actiekomedie ‘Charlie’s Angels’?

Films | Tweeëntwintig jaar geleden gingen we met z’n allen naar de bioscoop om ‘Charlie's Angels’ te bekijken. Deze actiekomedie is ingeblikt door filmregisseur Joseph ‘McG’ McGinty Nichol die de Amerikaanse actrices Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu wist te strikken. Pickx is fan van de film en vond enkele interessant weetjes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Onze ietwat oudere lezers weten vast dat ‘Charlie’s Angels’ een televisieserie uit de jaren zeventig was waarin we de avonturen van drie vrouwelijke detectives volgen. De serie telde vijf seizoenen en was razend populair in zowel de Verenigde Staten als Europa. Twintig jaar na het laatste seizoen van deze serie, kwam regisseur Joseph ‘McG’ McGinty Nichol met een actiekomedie op de proppen die de franchise nieuw leven moest inblazen, genaamd ‘Charlie’s Angels’. McG kreeg hiervoor de hulp van de Amerikaanse actrices Cameron Diaz, Drew Barrymore en Lucy Liu die in de huid kropen van de vrouwelijke detectives. Omdat de eerste film zo goed in de smaak viel, kwam er in 2003 een vervolgfilm: ‘Charlie's Angels: Full Throttle’. Die film was ook een schot in de roos.

Daarna bleef het even stil rond de ‘Charlie’s Angels’-filmfranchise. Tot in 2019 tenminste. Toen werd er een trailer vrijgegeven voor een nieuwe ‘Charlie’s Angels’-film met actrices Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska. Deze film deed het wederom goed aan de kassa en mede hierdoor kunnen we met een gerust hart stellen dat ‘Charlie’s Angels’ een van de meest succesvolle filmfranchises is die Hollywood ooit al heeft voortgebracht.

Verwijzing naar ‘E.T.: The Extraterrestrial’

Terug naar de weetjes uit de eerste film! Die kwam in het jaar 2000 uit, op een moment dat de Amerikaanse actrice Drew Barrymore 27 jaar oud was en al in 29 Hollywood-films had meegespeeld. Barrymore had al enkele belangrijke filmrollen gespeeld, maar de belangrijkste was toch wel die van Gertie in ‘E.T.: The Extraterrestrial’ (1982). Daarna speelde de actrice nog in films zoals ‘Batman Forever’ (1995) en ‘Scream’ (1996).

Omdat ‘E.T.’ zo’n grote rol had gespeeld in de filmcarrière van Barrymore, vroeg ze aan regisseur McG of hij een verwijzing naar die film in ‘Charlie’s Angels’-reboot wou steken. De regisseur ging akkoord en zorgde ervoor dat het personage van Barrymore op een bepaald moment in de film een huis binnenstrompelt dat sterk lijkt op het huis dat ook in de E.T.-film te zien is. In dit huis is ook een poster van ‘E.T.’ te zien en eten de personages ook de lievelingssnoepjes van de alien.

Kleine rol voor Matt LeBlanc

Oplettende kijkers weten het vast al, maar in de allereerste ‘Charlie’s Angels’-film passeert ene Matt LeBlanc de revue. LeBlanc speelde van 1994 tot en met 2004 Joey Tribbiani in de Amerikaanse hitserie ‘Friends’ en draafde in die periode soms ook op in films. Maar hij regisseerde ze ook. Zo blikte hij de film ‘Ed’ (1996) in waarin LeBlanc het verhaal vertelt over een chimpansee die leert honkballen. In 1998 bracht hij ook de komedie ‘Lost in Space’ uit. LeBlanc speelde in ‘Charlie’s Angels’ de rol van Jason Gibbons, een acteur die aan het daten is met de vrouwelijke detective Alex Munday (Lucy Liu). LeBlanc voegt niet veel toe aan het plot, maar krijgt in de film wel weer heel wat lachers op zijn hand.

Gecodeerde taal

De drie vrouwelijke detectives in ‘Charlie’s Angels’ zijn in staat om - in geval van nood - een geheime taal met elkaar te spreken. Dat geeft hen een voordeel als ze tegenover schurken komen te staan. Die geheime taal is trouwens het Fins en volgens de Finnen brengen de vrouwen het er relatief goed vanaf. Hier en daar zou er wel een fout in de uitspraak te horen zijn…

Bijna zonder Lucy Liu

Regisseur Joseph ‘McG’ McGinty Nichol had drie vrouwelijke actrices nodig om in de huiden van de detectives te kruipen. Hij duidde actrices Cameron Diaz en Drew Barrymore aan om twee rollen in te vullen, maar over de rol van Alex Munday heerste er meer twijfel. McG overwoog om Asia Argento, Helena Bonham Carter, Jodie Foster, Uma Thurman, Gwyneth Paltrow, Halle Berry en zelfs Victoria Beckham een kans te geven, maar koos uiteindelijk voor Lucy Liu. Kwatongen beweren dat Liu relatief goedkoop was en dat ze daarom aan boord is geraakt. Wat ons betreft valt vooral haar uitstekende vertolking van haar personage op.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top