Artiest van de week: na de crisis de heruitvinding van Tessa Dixson

Muziek | Tessa Dixson is een Brusselse met Britse roots die al enkele jaren geldt als een van de meest veelbelovende aanstormende talenten van ons land. Na een wat ongelukkig getimede release van de debuutplaat op 13 maart 2020, kwam ze kort voor de zomer van dit jaar op de proppen met een EP waarop ze een getransformeerde identiteit laat zien. Ze is ook te horen op de soundtrack van de nieuwe serie ‘Roomies’ met de aanstekelijke song 'One Night'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De stem van Tessa Dixson weerklonk voor het eerst in de Belgische huiskamers in 2014, toen ze deelnam aan de Waalse versie van ‘The Voice’, ‘The Voice Belgique’. Ze leek na haar deelname de microbe te pakken te hebben, want ze bleef zingen, schreef liedjes, nam demo’s op en stuurde die naar labels in de hoop dat ze opgepikt zouden worden. Ze legde in de jaren nadien een lange weg af. Ze werkte samen met artiesten als Roméo Elvis en KRANKk en liet nummers producen door grote namen als Luuk Cox (beter bekend als Shameboy) en Jeroen De Pessemier (frontman van The Subs). In 2017 gaf ze nog aan dat ze niet van plan was om een album te maken, maar dat ze wel interessante singles en EP’s wilde maken.

In 2019 zette ze een enorme stap voorwaarts door de muziekwedstrijd De Nieuwe Lichting van Studio Brussel te winnen. In een klap was ze een bekende naam en stond ze op heel wat grote en kleine festivals. Het voornemen om geen album uit te brengen, maakte plaats voor de aankondiging dat er toch een officiële debuutplaat aankwam.

De droom was om met die debuutplaat, ‘Genesis’, in de zomer van 2020 de festivals af te kunnen schuimen. Maar zoals we allemaal weten, ging het land op slot in maart van dat jaar. De plaat kreeg niet de gehoopte media-aandacht en fans van Tessa moesten noodgedwongen thuis van de muziek genieten.

Kwetsbare experimenten

Een stevige tegenslag voor het muzikale talent, maar Tessa bleef niet bij de pakken zitten. De afgelopen twee jaren experimenteerde ze met nieuwe geluiden. “Het eerste album bracht een mengeling van techno, pop en a capella ballads, het nieuwe project voelt kwetsbaarder aan”, zegt ze. “Mijn research met computergegenereerde geluiden neemt plaats op de voorgrond.” Dat uit zich in experimenten met stemvervormende technieken. “Het nieuwe project voelt persoonlijker aan. Je duikt in de diepte van mijn geest en ontdekt openheid, kwetsbaarheid en eerlijkheid.”

Tessa Dixson liet zich voor de nieuwe EP inspireren door haar omzwervingen in de Brusselse straten en popprinsessen uit de jaren 2000. In een interview met Humo zei ze: “Soms wandel ik door de Brusselse straten en stel ik me voor dat alle mensen van de aardbol verdwenen zijn, behalve ik. Hoe triest zou ik me dan voelen? Wat zou een oud voicemailbericht met mij doen? Futuristisch maar spookachtig, dat gevoel wilde ik vatten. Dat levert, merk ik nu, elektronische hyperpop met vreemde geluidjes op.”

Dat vernieuwde geluid is nu ook te horen op de soundtrack van de serie ‘Roomies’, waarvoor ze het nummer ‘One Night’ schreef en opnam. Het lied kan je hierboven beluisteren!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top