Kan Okapi Aalst in derde wedstrijd op week tijd bevestigen tegen sterkhouder Charleroi?

Basketbal | Voor de vijfde wedstrijd in de landelijke competitie van de BNXT League trekt Okapi Aalst naar Spirou Basket Charleroi. Beide ploegen troffen elkaar vorig weekend ook al twee keer voor wedstrijden in de bekercompetitie. De respectievelijke nummer zeven en twee van het nationale klassement in de BNXT League hebben beide baat bij een overwinning, maar om heel verschillende redenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na vier wedstrijden ziet de situatie in de landelijke competitie er voor Spirou Basket helemaal anders uit dan voor Okapi Aalst. De ploeg uit de Carnavalsstad schoot slecht uit de startblokken en stelde tot drie keer toe teleur. Behalve tegen Filou Oostende bleef het verschil met de winnende ploeg beperkt, want in de andere drie wedstrijden verloor Aalst telkens met een groot verschil. Tegen Leuven kon de ploeg van coach Thomas Crab wél winnen.

Bij de Waalse ploeg was dat allesbehalve het geval. Na een twijfelachtige eerste wedstrijd tegen Leuven (83-81) herpakte Charleroi zich erg sterk. Het won de volgende wedstrijd met 21 punten verschil tegen RSW Liege en deed dat kunstje een week later tegen Circus Brussels nog een keer over. Twee weken geleden klopte Charleroi ook de topfavoriet voor de eindoverwinning in de nationale competitie, Filou Oostende. De West-Vlamingen kenden een offday en moesten met 92-70 het onderspit delven. 

Tegen Charleroi wil Aalst de trend van de laatste wedstrijd in de competitie absoluut verderzetten. Guard Stef Schauvlieger is zich bewust van de slechte start van het seizoen en wil nu op het elan van de gewonnen wedstrijd tegen Leuven verder gaan. “Onze coach riep ons na de match tegen Leuven Bears meteen tot de orde”, vertelt Schauvlieger. “Hij stelde duidelijk dat die wedstrijd voorbij is en dat de komende wedstrijd tegen Charleroi met blanco cijfers start”, klonk het vorige week in Het Nieuwsblad.

Beker van België

Voor de wedstrijd in de reguliere competitie van vrijdagavond moest Aalst het vorig weekend namelijk al twee keer opnemen tegen de Waalse topclub in de Beker van België. Die eerste van twee wedstrijden tegen Charleroi liep helaas meteen slecht af. Op het veld van Charleroi werd Okapi met 102-82, geklopt, waardoor Aalst zich twee dagen later in de terugwedstrijd stevig moest herpakken om de schade te beperken. Daarbij maakte de ploeg gebruik van het thuisvoordeel, want de tweede wedstrijd kon Aalst wél winnen (84-82).

De derde confrontatie in amper een week tijd kan dus erg spannend worden. Bij winst kan Charleroi zijn plaats in de top 2 van het klassement veilig stellen, en dat kan hen uiteindelijk een rechtstreeks ticket voor de halve finale van de nationale play-offs. Okapi Aalst vecht dan weer op een plek bij de eerste vijf. Plaats 3 tot en met 5 in het klassement zijn namelijk goed voor een ticket naar de nationale kwartfinales, en dat willen ze echt niet missen. 

Volg de wedstrijd tussen Spirou Basket en Okapi Aalst vrijdag 4 november omstreeks 20u30 live op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top