Griezelen met 'Black Phone' in de VOD-catalogus

Films | Halloween ligt dan wel achter ons, maar dat betekent niet dat fans van spanning en sensatie niet meer kunnen genieten van een horrorfilm. En dat is maar goed ook, want 'Black Phone' is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Pickx vertelt je meer over huiveringwekkende verhaal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Black Phone' vertelt het verhaal van een 13-jarige jongen genaamd Finney. Op een dag wordt hij op straat aangesproken door wat hij denkt dat een goochelaar is die een truc met hem wil uithalen. Helaas wordt hij door de man ontvoerd en opgesloten in een sombere kelder. In de ruimte staat een zwarte telefoon, die volgens de ontvoerder kapot is.

Maar tegen alle verwachtingen in begint het toestel herhaaldelijk te rinkelen. Finney neemt de telefoon op en beseft met afschuw dat hij eigenlijk praat met de vorige slachtoffers van zijn aanvaller... En via hem zinnen de vermiste kinderen op wraak.

Gebaseerde op een waargebeurd verhaal

De plot van deze film is gebaseerd op het gelijknamige kortverhaal van Joe Hill. Hij is niemand minder dan Stephen Kings zoon. De regisseur, Scott Derrickson, werd op een bijzondere manier geraakt door dit script. 'Black Phone' is namelijk geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, maar het is niet het verhaal dat je denkt. We hebben het niet over de ervaring van een kind dat opgesloten zit in een kelder en met de doden praat, maar over de eigen jeugd van de regisseur.

Hij vertelt op emotionele wijze hoe geweld en pesterijen deel uitmaakten van zijn vroege leven. 'Black Phone' bevat dus verwijzingen naar zijn kindertijd, maar vooral op emotioneel vlak. Zoals Derrickson zelf zegt: "mijn jeugd roept geen nostalgie op, maar angst." De film speelt zich ook af in de jaren zeventig, de tijd waarin de regisseur zelf een tiener was. De inspiratie voor zijn leven ligt dus meer in de details dan in de vertelde feiten. Met deze film probeert hij de veerkracht te tonen waartoe zelfs de jongste kinderen in staat zijn.

‘Black Phone’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top