Maxime Delvoie is enigszins verrassend winnaar van korte cross

Sport | Maxime Delvoie heeft vandaag de korte cross bij de mannen gewonnen op de CrossCup in Mol, de tweede manche van het regelmatigheidscriterium in het veldlopen. De 25-jarige Waals-Brabander profiteerde van de afwezigheid van de echt grote namen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van bij de start zat Delvoie goed mee voorin. Met startsnelheid heeft hij als 800 meterspecialist logischerwijze geen problemen. Richting einde van de eerste ronde plaatste hij een eerste versnelling. Lennert Dewulf was de enige die volgde, maar middenin de tweede en laatste ronde nam Delvoie afstand. Ward Leunckens haalde het uiteindelijk in een millimeterspurt nog van Dewulf voor de tweede plaats.

"Dit is een verrassing voor mij", zei Delvoie na afloop. "Ik heb nog nooit op het podium van een CrossCup gestaan. Dat was vandaag wel mijn doel, maar winnen is nog iets anders. Dit geeft hoop om in Roeselare de EK-selectie te halen en daar ga ik ook voor, maar er zullen ongetwijfeld nog grote namen als Ruben Verheyden of Stijn Baeten aan de start komen, die er vandaag niet waren."

Delvoie is een van de exponenten van de trainingsgroep van Thomas Vandormael, met Borgworm als uitvalsbasis, die tegenwoordig grote sier maakt in het Belgische veld. Ook Ruben Querinjean, Antoine Senard en Chloé Herbiet trainen in die groep. "Thomas is menselijk heel sterk en laat ons vaak samen trainen met betere atleten van andere trainers, waardoor wij allemaal sterker worden", zegt Delvoie. "Het is vooral een geweldige groep vrienden, waardoor het leuk is om samen te trainen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top