M'Barki grijpt zijn kans én breekt meteen de (thuis)ban bij Dender

Sport | Het was ongetwijfeld even wennen voor de fans van Dender EH. Na een ijzersterk 2021-2022 waarin de club geen enkele thuiswedstrijd verloor in Eerste Nationale, kon er plots geen punt meer thuisgehouden worden in de Challenger Pro League. Maar op de laatste speeldag van de heenronde was het dan toch eindelijk prijs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl alle andere 1B-teams dit seizoen al minstens vier punten pakten in het eigen stadion, was het voor Dender EH wachten tot 29 oktober vooraleer er een eerste keer gevierd kon worden in het DENDER Football Complex. De Oost-Vlamingen wonnen met 3-2 van Club NXT en pakten zo de eerste thuispunten van het seizoen.

Die statistiek staat in schril contrast met de resultaten van vorig seizoen. De troepen van Regi Van Acker verloren in 2021-2022 geen enkel thuisduel in de competitie (en de eindronde). Twaalf wedstrijden werden winnend afgesloten en vijf keer werd er gelijkgespeeld. In het kalenderjaar 2022 won Dender zelfs 10x en speelde het slechts 1x gelijk. In zeven van die elf wedstrijden scoorden ze minstens 3x. In de beker werd er wel (nipt) verloren tegen Eupen.

Visitekaartje

Toeval of niet, maar de thuisrevival van de Oost-Vlamingen viel samen met de revival van één van de sterkhouders van vorig jaar: Ridwane M'Barki. De spits moet dit seizoen zijn basisplek afstaan aan Nicolas Rajsel, maar kreeg nu dus nog eens een kans van zijn coach. M'Barki ontgoochelde niet en had met een goal, een assist én tal van fraaie acties een groot aandeel in de zege van Dender.

Na iets meer dan een uur mocht hij - onder luid applaus - voldaan gaan rusten. Zijn figuurlijke visitekaartje stak op dat moment al even in de borstzak van een tevreden Van Acker.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top