Dit waren de beste momenten van de maand oktober

Films | De maand oktober zit er alweer op. Het film- en entertainmentnieuws stond wederom niet stil, maar dat weerhield Proximus Pickx er niet van om in de archieven te duiken op zoek naar de vijf meest belangrijke nieuwsfeitjes van de afgelopen vier weken. Welke dat dan zijn, lees je hier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Close' opent Film Fest Gent

Op dinsdag 11 oktober zijn in Gent de deuren geopend van de 49e editie van het Filmfestival van Gent. De organisatie koos de film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont uit om het filmfestival te openen. ‘Close’ had eerder dit jaar al de Grand Prix op het filmfestival van Cannes gewonnen en de film wordt internationaal zeer goed onthaald. In ‘Close’ maken we kennis met de twee dertienjarige jongens Leo en Remi die er een hechte vriendschap op nahouden. Die vriendschap wordt op een bepaald moment echter abrupt afgebroken…

Pickx kon de Gentse scenarist en regisseur Lukas Dhont enkele vragen stellen over zijn tweede langspeelfilm na ‘Girl’ in 2018. Die vertelde tijdens een interview over de ontwikkeling en de boodschap van de film en zijn relatie met Film Fest Gent.

Taylor Swift: ‘Midnights’

Op vrijdag 21 oktober kwam ‘Midnights’ uit, het langverwachte tiende studioalbum van de Amerikaanse popzangeres Taylor Swift. Swift publiceerde haar album ook op streamingdienst Spotify en daar brak de release alle records met haar album. Zo maakte Spotify bekend dat ‘Midnights’ het meest gestreamde album in één dag tijd was op het muziekplatform en dat Taylor Swift ook de meest gestreamde artiest op één dag tijd is bij zijn klanten. Swift was door het dolle heen en bedankte al haar fans.

‘Zillion’ verschijnt in de zalen

Op 26 oktober vond dan weer de première van de film ‘Zillion’ plaats. In deze prent van de Antwerpse regisseur Robin Pront zien we hoe het eraan toeging in de gelijknamige Antwerpse discotheek waar alles mocht en alles kon, tot er in 2002 een einde aan werd gemaakt door het Belgische gerecht. Acteur Jonas Vermeulen speelt in ‘Zillion’ de rol van de schatrijke clubeigenaar Frank Verstraeten. Maar we zien ook acteur Matteo Simoni opdraven als zijn rechterhand en pornokoning Dennis Black Magic, en actrice Charlotte Timmers als de vriendin van Frank.

Pickx heeft proberen uitpluizen of de film al dan niet op waargebeurde feiten is gebaseerd. Het resultaat daarvan lees je hier. In een apart interview met Pickx gaat regisseur Robin Pront dieper in op de totstandkoming van ‘Zillion’ en vertelt de regisseur waarom hij de prent zo graag wou maken.

De korte muzikale comeback van Rihanna

Zangeres Rihanna heeft met ‘Lift Me Up’ op 28 oktober voor het eerst in zes jaar tijd een nieuwe solosingle uitgebracht. Het nummer zal gebruikt worden als soundtrack voor de aankomende Black Panther-sequel ‘Wakanda Forever’ die volgende maand uitkomt en is ook een eerbetoon aan de overleden Amerikaanse acteur Chadwick Boseman. Boseman speelde koning T’Challa in de eerste ‘Black Panther’-film en overleed in 2020 aan darmkanker. Rihanna’s laatste plaat dateert al sinds 2016. Toen bracht ze ‘Anti’ uit. Rihanna zal ook te zien zijn in de pauze van de Amerikaanse Super Bowl.

Hailey Bieber & Selena Gomez begraven de strijdbijl

Halfweg oktober verscheen er een nieuwe foto op het internet waarop Hailey Bieber, de vrouw van het Canadese popicoon Justin Bieber, al poserend op een feestje te zien was samen met Selena Gomez. Gomez is de ex-vriendin van Justin Bieber. De twee zouden lang in onderling conflict hebben gelegen maar met deze nieuwe foto lijkt het erop dat de dames de strijdbijl hebben begraven en dit ook aan hun miljoenen fans willen overbrengen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top