Geen nieuwe stunt voor Club Brugge: FC Porto profiteert van Brugse schoonheidsfoutjes

Sport | Club Brugge werd op eigen veld zwaar geklopt door FC Porto en staat na een onwaarschijnlijke start van dit seizoen in de Champions League terug met zijn voetjes op de grond.

Aan alle mooie liedjes komt een eind, sprookjes blijven niet duren. Het zijn spreekwoorden die we perfect kunnen toeschrijven aan wat er woensdagavond gebeurde in Jan Breydel. Simon Mignolet en zijn ploegmaten bleven lang ongeslagen in de groepsfase van de Champions League, maar woensdag werden ze op de vijfde speeldag verslagen door FC Porto. Tot vier keer toe deden de Portugezen het net van Mignolet trillen.

Geen reden tot paniek

"De wedstrijd begon heel moeilijk voor ons, Porto was de eerste twintig minuten sterker dan ons. Ze zetten veel meer druk dan in de heenwedstrijd. We zetten een goede aanval op, maar zij profiteerden daar telkens van met een goede counter”, analyseerde de Brugse doelman achteraf. Club Brugge mocht zegevieren op het veld van Porto, maar krijgen nu thuis een koekje van eigen deeg.

Ondanks de dominantie van de tegenstanders kreeg Club de kans om terug te knokken. Aan het begin van de tweede helft kregen onze landgenoten met een penalty de kans om de 0-1 achterstand goed te maken, maar zowel Hans Vanaken als Noa Lang botsten op een van de sterkste keepers ter wereld, Diogo Costa. Wanneer je op het hoogste Europese niveau een kans mist, dan weet je dat je het deksel op de neus krijgt. De ploeg van Sérgio Conceição profiteerde van de Brugse teleurstelling na de gemiste penalty en scoorde twee keer op drie minuten tijd. Tien minuten later maakte Mehdi Taremi zijn tweede van de avond en legde hij de 0-4 eindstand vast.

"We hebben onze kansen niet benut, maar als we eerlijk zijn, was het gewoon niet onze avond," zei Simon Mignolet na de nederlaag. Brugge, dat in de groep één punt meer heeft dan Porto en aan de leiding staat met tien punten, wist dat een overwinning tegen Porto niet broodnodig was. Waren ze dan minder gemotiveerd? Misschien. Maar paniek? Neen, dat is er niet. Onze landgenoten zijn namelijk al gekwalificeerd voor de volgende ronde en met een beetje geluk kan Brugge nog steeds groepswinnaar worden. Ze moeten in de volgende wedstrijd tegen Bayer Leverkusen even goed presteren als FC Porto, en dan worden ze tot groepswinnaar gekroond.

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!